(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almere wordt zichtbaar de Floriadestad

Algemeen

ALMERE – De stadsdelen in Almere worden vanaf 4 januari opgefleurd met tal van Floriadebanieren, -vlaggen en -stickers. “Het mag niemand dan nog ontgaan dat we een Floriadefeest in Almere hebben”, zegt Nik Smit van Almere City Marketing. “We gaan de stad ‘Floriade’ laten ademen.”

Door Robert Mienstra

Voor de uitingen wordt niet het officiële Floriadelogo gebruikt. “We hebben daar te maken met het merkrecht van het Rijk en de overkoepelende organisatie. Dan zouden we overal toestemming voor moeten vragen”, zegt Smit. “Daarom is er gekozen voor een eigen ontwerp. De uitingen met het Floriade-logo verwijzen naar activiteiten van het evenement zelf, die met de ‘Floriade-diamant’ naar de festiviteiten in de stad. We noemen dit laatste de ‘city-dressing’ van de stad, een stijl die aansluit bij de officiële huisstijl van de Floriade. Er komt 180 dagen feest in de stad, er is nog veel meer te doen naast de Floriade Expo 2022.”

Omarmen

Het doel van de nieuwe uitingen is dat de hele stad en alle ondernemers de Floriade gaan omarmen. Almeerders moeten in de stad een Floriadegevoel krijgen. Maar ook mensen van buiten de stad moeten erdoor worden aangetrokken. Flevolandbreed worden de uitingen bijvoorbeeld langs de invalswegen aangebracht zodat mensen bij het binnenrijden van de provincie op de Floriade gewezen worden. “Mensen worden zo uitgenodigd Almere te bezoeken, er een weekendje uit van te maken, in de avond uit te gaan en aan de feestelijkheden mee te doen. Daartoe komt een volledig programma met activiteiten”, zegt Smit.

Feest

Alle stadsdelen krijgen op tal van plekken banieren in de centra aan vlaggenmasten, lantaarnpalen, langs rotondes en aanrijdroutes. Ook zijn er plannen om de uitingen in de bussen, op gebouwen en in parkeergarages te plaatsen. “Niemand kan er dan meer omheen dat we een Floriadefeest in de stad hebben”, zegt Smit. “Ook hopen we dat bedrijven mee gaan doen en uiteraard de winkeliers. Die kunnen een sticker op hun etalage krijgen. Het zou geweldig zijn als ze hun etalages een Floriadetintje gaan geven. Verder komen er vloer- en muurstickers.”

Enthousiasme

Smit vindt dat de stad met deze actie niet te laat is. “Je hebt liever dat dit gebeurt als de Floriade er is. Je moet je kruit niet te vroeg verschieten. Bovendien zou je dan de vlaggen voor april al drie keer moeten vervangen met harde wind. Het enthousiasme gaat er zeker komen tegen de tijd dat de Floriade opengaat. Goed om te weten: voor de materialen wordt goed gekeken dat deze recyclebaar zijn. Tevens wordt de citydressing uiteraard door Almeerse partijen uitgevoerd.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto