Hennepplantages spelen een belangrijke rol bij ondermijning. (Foto: AdobeStock)
Hennepplantages spelen een belangrijke rol bij ondermijning. (Foto: AdobeStock)

Meer geld nodig voor bestrijding ondermijning

Algemeen

Meer geld nodig voor bestrijding ondermijning

Door Robert Mienstra

ALMERE – De huidige gemeenteraad wil dat er meer geld komt voor de bestrijding van ondermijning (misdaad waarbij de onderwereld gebruik maakt van de bovenwereld). Ook willen de partijen dat Den Haag wordt opgeroepen geld voor Almere ter beschikking te stellen om ondermijning tegen te gaan. Dit bleek op de Politieke Markt van afgelopen donderdag.

Een jaar geleden deed de VVD een initiatiefvoorstel om de ondermijning te bestrijden. Op de Politieke Markt konden de partijen aangeven of ze de koers die het college wil varen bij de bestrijding van de ondermijning zien zitten. Dat bleek breed het geval.

Capaciteit

Ondermijning lijkt toe te nemen in Almere. Het college wil alle bedrijventerreinen, bedrijven die opslagboxen verhuren en de auto(verhuur)branche controleren op criminele activiteiten. Volgens burgemeester Franc Weerwind is daar extra capaciteit voor nodig die er nu nog niet is. Het Rijk gaat daar extra geld voor beschikbaar stellen, maar welk bedrag aan Almere toevalt is een kwestie van onderhandelen.

Melden

Sinds enige tijd is Almere aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Hier kunnen inwoners melden als ze een activiteit in de wijk niet vertrouwen. Wat MMA tot nu toe heeft opgeleverd wist de burgemeester nog niet. Ook hier speelt capaciteitsgebrek een rol.

De raad wil bij de komende programmabegroting extra middelen beschikbaar stellen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto