Burgemeester Franc Weerwind sprak sprak de kinderen in een videoboodschap toe. (Foto: aangeleverd)
Burgemeester Franc Weerwind sprak sprak de kinderen in een videoboodschap toe. (Foto: aangeleverd)

Kinderlintjes ‘Almeerse Kei’ weer uitgereikt

Algemeen

ALMERE - De Kinderlintjes, oftewel De Almeerse Keien, zijn weer uitgereikt. Layla, Sterre, Robin, Dani en Niels werden vrijdag verrast met deze onderscheiding. Vanwege corona was het helaas niet mogelijk om het allemaal met elkaar te vieren, maar daar had burgemeester Franc Weerwind een oplossing voor: via een filmpje liet hij iedereen persoonlijk weten hoe onder de indruk hij is van hun inzet voor anderen.

Henk van den Bos, normaal gesproken de mede-presentator bij de uitreiking van de Almeerse Kei, bracht een bezoek bij alle genomineerden in de klas. Met een kistje onder zijn arm, maar zonder te verklappen waar hij voor kwam, heeft de klas eerst een Escape Kaart op moeten lossen. Met de gevonden code kregen ze vervolgens toegang tot het filmpje van de burgemeester. Zo werd duidelijk waar Henk voor kwam en wie er in het zonnetje werd gezet. 

Layla

De Almeerse Kei wordt elk jaar rond de verjaardag van Almere, in het laatste weekend van november, uitgereikt aan kinderen die zich belangeloos hebben ingezet voor anderen of een bijzondere prestatie hebben geleverd. Zo heeft Layla een actie opgezet om geld in te zamelen voor kinderen in Afghanistan. Zij maakte zelf knuffelkonijntjes en verkocht die deze om geld in te zamelen voor een goed doel in Afghanistan. De actie is nog volop bezig. Andere kinderen, docenten, familieleden en vrienden helpen mee. 

Sterre

Sterre heeft ook een indrukwekkende lijst aan acties op haar naam staan. Zo zamelt zij al vier jaar doppen van lege flessen in voor Kika, haalt zij elk jaar minstens één keer geld op voor het goede doel, zoals KiKa of het Longfonds en heeft zij het afgelopen jaar ruim 30 cm van haar haren gedoneerd. Haar broertje heeft veel zorg en aandacht nodig en Sterre helpt hem waar zij kan. 

Robin

Robin verloor vorig jaar haar broertje Sem. Zij was er altijd voor hem en hielp hem met van alles en nog wat. Als Sem in het ziekenhuis lag bleef hij zelfs bij hem slapen. 

Dani

Dani heeft zich het afgelopen jaar ontzettend ingezet voor een project van Justdiggit. Hij heeft allemaal acties opgezet om ‘bunds’ in Kenia te kunnen kopen. Dit zijn kuilen die in het regenseizoen het regenwater opvangen. Zijn uiteindelijke doel is dat de aarde afkoelt door te vergroenen. 

Niels

Niels heeft heel veel gedaan voor Stichting ALS. Toen zijn inmiddels overleden buurvrouw Anna in 2019 ziek werd, organiseerde hij met zijn broertje allerlei acties om geld in te zamelen voor stichting ALS, zoals het bakken en verkopen van pannenkoeken. Dit jaar zijn er zelfs 600 pannenkoeken besteld. 

Deze kinderen zijn volgens burgemeester Weerwind stuk voor stuk echte Almeerse keien en een inspiratiebron voor andere kinderen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto