Afbeelding

Het weer deze week

Weer

Vanaf Sinterklaas mogelijk winters

ALMERE - November is voorbij en het was een maand die met name in de laatste fase inleverde qua temperatuur vanwege het vrij kille kwakkelweer (met sneeuw op de Veluwe en in Brabant).Gemiddeld was de slachtmaand (november vroeger) een halve graad te zacht in Almere. 

Recordkoude heerst al enige tijd boven het midden en noorden van Scandinavië. In de late avond en nacht zagen we het kwik al dalen tot bijna -40 graden de afgelopen etmalen. Die Scandinavische koude kan in een later stadium van invloed worden op ons weerbeeld. Eerst volgt nog een fase met zeer wisselvallig en guur herfstweer tot en met het weekend.
Na een prachtige maandag kwam de zachte oceanische lucht binnen en de temperatuur deze woensdag beweegt zich dan ook nog enige tijd rond de 10 graden (zeer zacht in december).Daarna komen de winterse buien weer opzetten (vrijdag nog vrij veel regen) en komen de dagtemperaturen weer op een lager niveau uit. Er zal tamelijk weinig zon zijn deze week.
Vanaf het weekend gaat die koude vrieslucht boven het noorden van Europa zuidwaarts uitstromen en een flink deel van het oosten van Europa krijgt eerste serieuze kou binnen. Of ook de Benelux te maken gaat krijgen met winterse ontwikkelingen is nog onduidelijk. Boven het koude Scandinavië bouwt zich een hogedrukgebied op die de kou zuidwestwaarts doet uitstromen, maar tegelijkertijd daalt de druk in de regio IJsland. Vanuit die hoek probeert juist zachtere lucht op te stomen naar West-Europa. Volgende week weten we of de koudere lucht het zal gaat winnen.

Woensdag min. 4, max. 11, wind zw. 4-5, neerslag 90% en zon 20%
Donderdag min. 3, max. 7, wind nw. 4, neerslag 85% en zon 55%
Vrijdag min. 4, max. 5, wind zw. 4, neerslag 90% en zon 30%
Zaterdag min. 4, max. 7, wind zw.4, neerslag 85% en zon 30%
Zondag min. 1, max. 6, wind no. 4, neerslag 70% en zon 40%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto