De Sinterklaastuin levert veel positieve reacties op. (Foto: Almere DEZE WEEK)
De Sinterklaastuin levert veel positieve reacties op. (Foto: Almere DEZE WEEK)

‘We mogen het Sinterklaasfeest niet vergeten’

Algemeen

REGENBOOGBUURT – Het is nog niet eens december, maar waar in veel straten de kerstversiering al aan de opmars is begonnen, is aan het Mintplantsoen in in de Regenboogbuurt pontificaal een Sinterklaastuin te zien, inclusief een statige Sinterklaas, met staf.

Door Marcel Beijer

“Kinderen vinden het geweldig om te zien, maar we krijgen van er veel mensen ontzettend leuke reacties op”, zegt bewoonster Lisanna Maring. “We doen dit eigenlijk al vijftien jaar. We begonnen toen de kinderen klein waren. En nu genieten de kleinkinderen er van.”

Sinterklaas

Maring ziet tot haar teleurstelling de aandacht voor Sinterklaas afnemen. “Ik liep van de week bij de Bijenkorf en daar zie je vrijwel niets meer van Sint en Piet. Dat is toch jammer, het is zo typisch Nederlands. Nee, we mogen het Sinterklaasfeest niet vergeten.” Een kleine aanpassing heeft Maring de laatste jaren wel gedaan. “Vroeger hadden we er ook een Zwarte Piet bij staan. Maar die zetten we er niet meer bij. We willen geen vervelende dingen.”

Kerstmis

“We passen de tuin ieder seizoen aan”, zegt Maring. “Als het straks 5 december is geweest, dan wordt de tuin omgebouwd tot Kerststal. We doen ook mee aan de Kerststallenroute die hier gehouden wordt. En na de jaarwisseling doen we waarschijnlijk iets met de lente. Er is altijd wat te zien in onze tuin.”

Positief

Maring geniet van de positieve reacties. “Er wordt al zoveel gemopperd, ik hou van positieve dingen.  Dat zit gewoon in mij. Met Sint Maarten hebben we hier op het plantsoen een gezellige avond georganiseerd, met hapjes, drankjes, noem maar op. Laatst stond er als bedankje een boeketje bloemen voor onze deur. Kennelijk maken we mensen er een beetje blij mee.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto