Via een drive-thru werden de felicitaties overgebracht. (Foto: Fred Rotgans)
Via een drive-thru werden de felicitaties overgebracht. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Jarig Run4free wijzigt naam in Plan B Bootcamp

Sport

Jarig Run4free wijzigt naam in Plan B Bootcamp

Door Marcel Beijer

POORT – De gratis sportclub Run4free heeft haar naam gewijzigd in Plan B Bootcamp. Vorig weekend vierde de club haar tienjarig bestaan. Vanwege de coronamaatregelen niet in het Topsportcentrum, zoals de bedoeling was, maar met een drive-thru.

In Almere is het via Run4free al tien jaar mogelijk om gratis te sporten onder begeleiding van een gekwalificeerde coach. Almeerder Jozef Bhageloe stond destijds aan de wieg van de organisatie en is trots dat de club tien jaar later nog steeds bestaat. Er zijn zelfs kinderen voortgekomen uit 1500 leden die aan de bootcamps hebben meegedaan en waarvan enkele deelnemers ook de liefde vonden. Het jubileum had op grootste wijze moeten worden gevierd in het topsportcentrum in Poort, maar corona gooide roet in het eten. Daarom werd een alternatieve bijeenkomst georganiseerd. Op parkeerplaats De Kiem bij het Homeruspad was een tent opgesteld waar (oud-)leden de felicitaties konden overbrengen en ook een cadeau kregen. 

Nieuwe naam

De naam Run4free dekte na tien jaar de lading niet meer helemaal, vond Bhageloe. Er wordt inmiddels veel meer gedaan dan alleen hardlopen. Daarom gaat de club voortaan door het leven als Plan B Bootcamp. Vooralsnog zijn door corona de trainingen voorlopig afgelast. Zodra het weer mogelijk is krijgen de leden daarvan bericht. Wie geïnteresseerd is, misschien wel door goede voornemens, om gratis te gaan sporten kan een kijkje nemen op de website www.planbootcamp.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto