Afbeelding

Enkele dagen vrijwel droog

Weer

ALMERE -  Winter wil het maar niet worden de komende tijd en pas rond 20 januari is er een kleine kans dat de atmosfeer kiest voor een wat wintervriendelijke oplossing. Dan zou een noordelijke, of noordoostelijke stroming minder zachte, of zelfs koude lucht kunnen gaan inbrengen. 

Tot die tijd zwaaien voornamelijk hogedrukgebieden de scepter en deze brengen best aardig weer. We zien de westcirculatie acteren op en ongebruikelijk noordelijke positie dezer dagen. Daardoor krijgen hogedrukgebieden de kans zich juist op onze breedten te manifesteren. Het doet warempel een beetje denken aan en zomersituatie waarbij de Azorenhogen normaliter vrij noordelijk gesitueerd zijn en de depressieactiviteit ver noordwaarts wordt verplaatst.
Het weer de komende dagen kenmerkt zich door een rustige atmosfeer met af en toe zon, ook wolkenvelden en kans op mist, zeker in de nachten en ochtenden. Mocht het langduriger opklaren tijdens de nacht kan het nog even tot een graad nachtvorst komen in Almere. Overdag wordt het iets aan de zachte kant voor half januari. Mocht de mist per ongeluk blijven hangen een groot deel van de dag, wordt het geen 7 maar slechts 4 graden. De wind uit een meest zuidwestelijke sector is niet nadrukkelijk aanwezig komende dagen.
Het pluspunt deze januariweek is dat het eindelijk eens langere tijd droog blijft in Almere. Januari noteert inmiddels zo´n 3 graden boven normaal als we naar de temperatuur kijken. Het leidt geen twijfel dat deze louwmaand uiteindelijk te zacht in de boeken komt op 31 januari aanstaande. Ook al mocht de periode 20 tot 31 januari nog wat kou opleveren, zal het gemiddeld toch nog te zacht blijven. Wellicht komt de winter nog in februari aan zet...

Weerman Marc Putto

Woensdag min. 1, max. 7, wind zw. 3, neerslag 5% en zon 55%
Donderdag min. 1, max. 7, wind zw. 4, neerslag 5% en zon 40%
Vrijdag min. 2, max. 7, wind w. 4, neerslag 5% en zon 40%
Zaterdag min. 2, max. 6, wind zw. 4, neerslag 10% en zon 35%
Zondag min. 3, max. 7/8, wind zw. 4, neerslag 30% en zon 30%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto