Moedig Almeerse sporters aan tijdens Spelen in Tokyo

ALMERE - Sportliefhebbers zitten gebakken deze zomer. Van het EK hockey en voetbal, racen we naar de Formule 1 en van de Tour de France sprinten we zo door naar de Olympische Spelen. En daar zijn dit jaar heel wat stadsgenoten te vinden. 

Van vrijdag 23 juli tot en met zondag 8 augustus zijn de Olympische Spelen in Tokyo en van dinsdag 24 augustus tot en met zondag 5 september zijn de Paralympische Spelen voor de aangepaste sporten. Ook Almere is vertegenwoordigd tijdens de spelen en nog niet eerder met zo’n grote delegatie.

Almeerse delegatie

Wereldkampioen windsurfen Lilian de Geus maakt zich klaar om straks in Tokyo een gouden medaille te winnen. Hetzelfde geldt voor Bo Kramer, samen met haar team rolstoelbasketballers. Roeiers Laila Youssifou en Niki van Sprang kunnen ook niet wachten om te gaan. Paralympisch atleet Cheyenne Bouthoorn is ook vrijwel zeker van deelname. De Almeerse Jonas de Geus - net Europees hockeykampioen - hoopt met zijn team de wereldtop te verslaan en het vrouwen handbalteam heeft een top keeper op reserve met de Almeerse Yara.

TeamFlevo

De meeste hierboven genoemde Almeerse sporters zitten in TeamFlevo: een samengestelde groep sporters met een gedeelde passie, hun sport. TeamFlevo draagt uit dat sport en bewegen bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Dit komt onder andere terug in het Olympisch lespakket voor Flevolandse basisscholen en het beweegprogramma voor ouderen en mensen met een beperking. Meer hierover is te vinden op: www.teamflevo.nl

Moedig de Almeerse sporters aan, juich ze toe en support ze op jouw manier. Kijk de wedstrijden en volg hun olympische avonturen op hun social media-kanalen of via @hetkaninalmere, www.hetkaninalmere.nl/teamflevo.