Directeur Bureau Gelijke Behandeling Flevoland onverwachts overleden

ALMERE - Totaal onverwacht is afgelopen zaterdag Arja Kruis, directeur van het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland, overleden.

Het bestuur en de medewerkers van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland laten weten met Kruis het boegbeeld van de organisatie te hebben verloren. 'We zijn Arja zijn dankbaar voor haar tomeloze inzet voor een wereld van gelijke kansen voor iedereen. Haar betrokkenheid, energie en gedrevenheid zullen intens gemist worden.'
Als klein project groeide het Bureau Gelijke Behandeling Flevoland onder leiding van Arja Kruis uit tot een professionele organisatie die nu zelf vele projecten initieert. 'Dankzij Arja staat er tegenwoordig een groot netwerk van actief betrokken vrijwilligers om Bureau Gelijke Behandeling Flevoland heen en onder haar hoede is een grote groep aan diverse stagiairs opgeleid. Met als uitgangspunt hetoog voor de menselijke maat in alles wat zij deed, heeft zij haar ideeën om weten te zetten in betekenisvolle realiteit. Haar bijdrage aan mens en maatschappij in Lelystad, Flevoland en daarbuiten is van onschatbare betekenis', aldus bestuur en medewerkers.