Gouden Haas speelt Mens Boom Dier. (Foto: Ilja Lammers)
Gouden Haas speelt Mens Boom Dier. (Foto: Ilja Lammers)

Groene Kathedraal decor theatervoorstelling Gouden Haas

ALMERE - Het Almeerse theatergezelschap Gouden Haas speelt de voorstelling Mens Boom Dier op twee bijzondere buitenlocaties. Op 17 en 18 augustus vormt de tuin van Werelderfgoedlocatie Schokland het decor voor deze poëtische en muzikale theatervoorstelling en op 21 en 22 augustus nodigt het gezelschap het publiek uit in de Groene Kathedraal.

In Mens Boom Dier wordt Mens het bos in gestuurd om haar verstoorde relatie met de natuur te herstellen. Mens is ziek en zoekt naar haar eigen wortels, die haar weer kunnen verbinden met het leven. Ze ontmoet Boom, die haar met een infuus aansluit op zijn wortelstelsel, en Vogel. Beiden dagen haar uit om alles dat ze dacht te weten over zichzelf en de natuur door andere ogen te bezien.

Hallucinerende trip

Mens Boom Dier is een poëtische en muzikale locatietheatervoorstelling. Een hallucinerende trip door tijd en ruimte, over de ontwortelde mens in tijden van ecologische ontwrichting. Gouden Haas gaat te rade bij de magische verhalen van onze voorouders. Hoe gingen zij om met vragen over natuurverschijnselen die groter waren dan ze konden bevatten? 

Gouden Haas heeft haar thuisbasis in Oosterwold en staat onder artistieke leiding van regisseur Gienke Deuten. Met grote ecologische thema’s als basis en een magisch realistische beeldtaal ontwikkelde Gouden Haas een nieuw genre locatietheater: eco-poëzie. Gouden Haas is ervan overtuigd dat de relatie tussen mens en aarde fundamenteel is verstoord. Het werk van Gouden Haas is een pleidooi voor het verschuiven van ons wereldbeeld van ego-centrisch naar eco-centrisch.

Podcastserie De Groene Kliniek

Gouden Haas maakte ook de driedelige podcastserie De Groene Kliniek. Artistiek leider Gienke Deuten laat zich daarvoor 100 dagen als patiënt opnemen in het denkbeeldige rustoord De Groene Kliniek. Ze gaat op consult bij specialist op het gebied van klimaatontwrichting en ecologische rouw Evanne Nowak, bij filosoof bij Staatsbosbeheer Matthijs Schouten, klimaatrechtvaardigheidsactivist Chihiro Geuzebroek en Ombudspersoon Toekomstige Generaties Jan van de Venis. De afleveringen zijn te beluisteren via www.goudenhaas.nl/podcast en diverse podcastplatformen.

Kaarten voor Mens Boom Dier zijn verkrijgbaar via www.goudenhaas.nl/mensboomdier