Onvermogen

Ik heb met verbazing het artikel over wethouder Lindenbergh (ADW 7 juli) gelezen. Hoe is het mogelijk dat je blijkbaar eerst meerdere keren door de ombudsman op je vingers moet worden getikt dat je je normaal moet gedragen naar bewoners, om vervolgens te melden dat je de ambtenaren op het stadhuis gaat opvoeden. Wat een brevet van onvermogen. Volgens mij is het een heel goede gewoonte inwoners menselijk te behandelen. De echte kennis zit bij de bewoners in al die wijken. Gewone inwoners die naar de menselijke maat behandeld willen, nee moeten, worden. Hoe komt het toch dat de gewone Almeerder vaak eerder in de smiezen heeft dat zaken niet goed gaan. Ik durf de Floriade niet al eens meer te noemen. Wethouder Hoek durft nu zelfs toe te geven dat er weer eens “niet professioneel is gehandeld". Dus beste heer Lindenbergh, u hoeft er geen 5 jaar over te doen de menselijke maat in het ambtenarenapparaat te pompen. Dat kan meteen, nu.   En leg uw oor eens wat vaker ter luister in de wijken. Want daar zit meer menselijke maat en kennis dan  dat ze op het stadhuis kunnen bedenken

F. Rooij

Hoek

Op welke planeet leeft (GroenLinks) wethouder Jan Hoek eigenlijk? Deze wethouder strooit bewoners, maar ook de gehele gemeenteraad, zand in de ogen. Het is toch gewoon te gek voor woorden dat deze man geen halt wordt toegeroepen met het verspillen van gemeentelijke belasting aan dit mislukte project? En dan ook nog zonder schroom de raad laat weten, dat dit waarschijnlijk niet de laatste keer is. Hoe kan Hoek voorspellen dat er ongeveer 2 miljoen bezoekers de Floriade komen bezoeken en dat dit Almere zo’n 20 miljoen gaat kosten? Iedereen weet toch dat er in deze corona-tijd niets voorspelbaar is en iedere wakkere inwoner van Almere weet hopelijk toch dat de lasten over hen zal worden verdeeld. Mijn verzoek aan de raad is: stop met deze onzin, Het merendeel van de Almeerse bevolking is het allang zat en besteed de weggegooide gelden aan sociale woningbouw, armoede en jeugdopvang. Ook al voel ik mij een Don Quichot, toch zal ik blijven vechten tegen deze gemeentelijke volksverlakker en de corrupte Floriade BV.

Gerrit Mouw

Windesheim

Gemeenteraad beslist weer over maar zonder haar burgers. Het begint een repeterend karakter te krijgen hoe overheden met haar burgers omgaan. Hier is weer eens een stinkend politiek spelletje gespeeld, De Hogeschool Windesheim komt dus nu ineens toch op de parkeerplaats van de Hospitaalgarage. Omwonenden van het Forum en boven de Hema zullen hun huizen drastisch in prijs zien verlagen dan wel het uitzicht zien worden ontnomen, maar daar heeft de gemeenteraad gewoon lak aan. Net als de Floriade wordt alles er doorgedrukt, zonder enig overleg met de bewoners. Hoezo inspraak? Ik walg van de politiek, hun arrogantie en hun hun gebrek aan empatisch vermogen jegens de burgers

John Kraak, Centrum

Lidl

Ook ik stond vol verbazing te kijken toen ik bij de Lidl aankwam en het gesloten bleek te zijn. Was daar nog een paar dagen ervoor geweest en nergens stond er dat deze winkel ging sluiten. Ook niet ergens anders bekend gemaakt. Nu is deze winkel verhuisd naar het Oosterwold met de titel klimaatneutraal te zijn. Misschien de bouw, maar ze zijn even vergeten dat mensen er nu met de auto erheen moeten. En zeg nu maar zelf: er zijn nog steeds veel auto’s op fossiele brandstoffen. Dus hoezo klimaatneutraal. Ja, er is daar een prachtig laadstation gekomen, maar ook de vrachtwagens rijden op vervuilende diesel die de producten daar moeten afleveren. Nog een supermarkt in de buurt verdwenen. Inderdaad alleen maar eettenten. Dan maar af en toe naar de Dirk. De Aldi bij het station vind ik helemaal niks. Die is nog gesloten door die brand. Het is vanuit de Liddl niet klantvriendelijk geweest om hun klanten op de hoogte te brengen.

Francis Collette, Almere

BuitenBeter App

Er bestaat een BuitenBeter App die meldingen rechtstreeks naar de gemeente stuurt.Ik gebruik hem al heel lang en als ik iets zie van bijvoorbeeld lantaarn kapot, boomtakken afgevallen ofStenen op paden die gevaarlijk liggen kan je dan melden. Velen weten dit niet en vragen zich af waarom ik foto’s maak. Eenmaal gegevens van jezelf invoeren en daarna is de App heel gebruiksvriendelijk. Heel snel reactie hierop en meestal wordt het heel gauw hersteld. Mopperen op de gemeente die niets doet helpt niet want zij kunnen niet alles weten. 

T. Hagen, Peppengouw

Berenklauw

Engelwortel wordt vaak aangezien voor de gewone berenklauw. Engelwortel is kleiner en niet vervelend bij aanraking.

Feico Gerretsen


Wijkbudget

Het is toch voor een normaal mens niet te bevatten dat bewoners van de Staatsliedenwijk-West  in actie moeten komen voor het behoud van het Wijkbudget. (ADW 14/7)  Hierdoor graaft de gemeente haar eigen graf. De laatste jaren werd ‘het Wijkgebeuren’ gezien als de oplossing om wijkbewoners dichter bij elkaar te brengen. Dit was de oplossing tegen de opkomende hyper Individualisering en het toenemende aantal nieuwe Nederlanders met hun eigen culturele achtergrond. De onderlinge samenhang en samenwerking tussen bewoners werd gigantisch verbeterd. In de Wijkcentra worden mensen met problemen opgevangen wegens toenemende bezuinigingen in de Zorg. De gemeente heeft al jaren de visie om Inwoners dichter bij elkaar te brengen’. Deze droom is tot nu toe niet verwezenlijkt. Te veel (overhaaste) beslissingen worden door de gemeenteraad genomen, die vaak negatief uitpakken voor de betrokkenen. Dit betekent pijn, verdriet en het organiseren van protestacties. Negatieve Energie. Hoe zal onze geprezen burendag op 25 september er uitzien? Het zal een mooie dag worden waarin buurtbewoners zelf veel zullen investeren en daar mogen wij blij en gelukkig mee zijn.

Jo Bosma