Achttien mensen deden mee met de reanimatiecursus (Foto: aangeleverd)
Achttien mensen deden mee met de reanimatiecursus (Foto: aangeleverd)

Almere '81 viert veertigjarig bestaan

FBK SPORTPARK - Atletiekvereniging Almere’81 heeft in het verleden een grote invloed gehad op de atletiek in Almere en heeft dat eigenlijk nog steeds. De club begon in 1981 op het sportpark van Almere Haven met een kort sintelbaantje en groeide snel door naar de huidige atletiekbaan op het Fanny Blankers-Koen sportpark in Stad.

Ondanks de coronaperikelen heeft de vereniging de kans gekregen en gepakt om vorig jaar, in aangepaste vorm, de meeste trainingen door te laten gaan. Daarvoor gaat niet alleen dank uit naar de gemeente Almere, maar ook naar het bestuur van Almere ’81, trainers, atleten en ouders. Er konden dit jubileumjaar toch weer clubwedstrijden worden georganiseerd en daar was de vereniging erg blij mee. Er was wel de beperking dat er geen atleten van buiten de vereniging konden meedoen. De club hoopt dat dit volgend jaar wordt opgelost.

Crosscup

Ook is een start gemaakt met de organisatie van de Crosscup, aan het eind van het jaar, de lenteloop in 2022 en clubwedstrijden.
De vereniging heeft, in samenwerking met de hartstichting, een reanimatiecursus georganiseerd waaraan achttien trainers en atleten, met goed gevolg, hebben deelgenomen. Daarnaast wordt door de vereniging, voor de vijfde keer, een opstartcursus georganiseerd voor beginnende lopers. Deze start in de derde week van oktober en loopt door tot half december.

500 leden

De club telt ongeveer 500 leden. Bij Almere ’81 kan baan- en wegatletiek worden beoefend, dus bijvoorbeeld verspringen, kogelstoten, sprinten en langere afstanden hardlopen. Trainingen en wedstrijden vinden plaats onder begeleiding van deskundige  (assistent)train(st)ers. Ook specialistische begeleiding is mogelijk.