Wandelen met 5000stappen.nl (Foto: LennsArt73Foto)
Wandelen met 5000stappen.nl (Foto: LennsArt73Foto)

Stichting 5000stappen.nl komt met strippenkaart

ALMERE – De stichting 5000stappen.nl is na de lockdown weer begonnen met het organiseren van  wandeltochten. Met een strippenkaart worden wandelaars gestimuleerd mee te doen.

De stichting is opgericht om Almeerders aan het wandelen te krijgen, waardoor ze meer buiten zijn en werken aan hun gezondheid. Deelname per wandeling kost 1 euro. 

Sociale contacten

"Wandelen is een plezierige manier om aan je gezondheid en je sociale contacten te werken”, laat voorzitter Evert Aldewereld weten. "Met een strippenkaart is de kans nog groter dat deelnemers lekker blijven wandelen en niet elke keer een losse euro mee moeten nemen.”

Wie een strippenkaart aanschaft, krijgt ook een beetje korting. Deelnemers wandelen dan elf keer voor tien euro. De kaart is te gebruiken bij alle wandelgroepen van 5000stappen.nl en is na afgifte een jaar lang geldig. 

Verschillende wijken

Vanuit verschillende wijken trekt de groep er wekelijks op uit om te wandelen en daarmee ook sociaal contact op te doen. 

Op dinsdag is dat in de Molenbuurt, op woensdag in de Noorderplassen en ook in de Stripheldenbuurt. 

In verband met de zomervakantie en afwezigheid van de wandelbegeleider kan het voorkomen dat een wandelgroep een keertje niet wandelt.


Meer informatie: www.5000stappen.nl.