De Repaircafé's gaan weer open. (Archieffoto: aangeleverd)
De Repaircafé's gaan weer open. (Archieffoto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

Repaircafe ’s gaan weer open; vrijwilligers gezocht

ALMERE - Het repaircafé in Waterwijk gaat dinsdag 3 augustus weer open en op zaterdag 21 augustus start ook het repaircafé in Stedenwijk weer. In september gaan alle repaircafe ’s weer open volgens het vaste schema. Voor data en locaties kijk op http://www.repaircafe-almere.nl/

Stadsgenoten kunnen van die datums weer langskomen met hun defecte spullen voor reparatie. Het Repair Café Almere is een initiatief van De Schoor en een aantal samenwerkingspartners dat repareren promoot als alternatief voor het weggooien. van nog bruikbare spullen. Op die manier wordt ook reparatiekennis behouden. Via het organiseren van deze repareerbijeenkomsten wordt bovendien ook de sociale cohesie in de buurt/wijk versterkt.

Maandelijks

De initiatiefnemers organiseren elke maand een Repair Café. Er zijn verschillende locaties in Almere. In de coronatijd was er even geen ruimte voor de bijeenkomsten. Aan die stilte komt nu een einde. Inwoners van Almere kunnen weer naar de repaircafé's komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken.

Vrijwilligers

Repair Café Almere is nog op zoek naar vrijwilligers met vaardigheden op het gebied van kleding/textiel om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige en om hun kennis te delen met stadsgenoten. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via https://fd10.formdesk.com/deschoor/

Repair Café

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.
Het Repair Café brengt daar verandering in. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid.

Meer informatie: http://www.repaircafe-almere.nl/