Deltawerk// van RAAAF | Atelier de Lyon. (foto Franzi Mueller Schmidt)
Deltawerk// van RAAAF | Atelier de Lyon. (foto Franzi Mueller Schmidt)

XL-tour Land Art Flevoland, start in Almere

ALMERE - Almeerders kunnen de bijzondere land art van Flevoland (her)ontdekken tijdens een Land Art Tour. Een ervaren gids neemt belangstellenden mee langs alle negen landschapskunstwerken uit de collectie. Ontdek de verhalen achter de kunstwerken en ervaar het uitgestrekte polderlandschap op een andere manier.

De tour begint zondag 29 augustus 2021 om 9.30 in Almere. Er wordt een bezoek gebracht aan Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind, Exposure van Antony Gormley, Observatorium van Robert Morris, Deltawerk// van RAAAF & Atelier de Lyon, PIER+HORIZON van Paul de Kort, Riff, PD#18245 van Bob Gramsma, Sea Level van Richard Serra, Aardzee van Piet Slegers en De Groene Kathedraal van Marinus Boezem.

Ervaren gids

Tijdens de tour vertelt een ervaren gids meer over de kunstwerken zelf, waarom die nu juist in Flevoland zijn geplaatst, en over de geschiedenis van het gebied. ’s Middags wordt voor lunch gezorgd en eind van de middag een kop stevige soep.

Combiticket

Er wordt zondag 29 augustus vertrokken vanaf Kunstlinie, Esplanade 10. De tour duurt van 9.30 uur tot ongeveer 19.30 uur.  De prijs bedraagt 60 euro per persoon, inclusief busvervoer, gids, lunch en soep. Het is ook mogelijk een combiticket van de tour te kopen voor 80 euro, dan ontvangen deelnemers ook het boek Land Art Live – de Flevoland collectie (winkelprijs 29,95 euro) bij aanvang van de tour. Tickets zijn te koop in de ticketshop van Kunstlinie.