Archieffoto Almeers dictee. (Foto: Fred Rotgans)
Archieffoto Almeers dictee. (Foto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Almeers dictee zoekt nakijkers

ALMERE – Het Almeers dictee is op zoek naar nakijkers. Inwoners die niet willen meeschrijven aan het dictee, maar wel willen bijdragen aan dit jaarlijkse evenement zijn harte welkom als nakijker.

Nadat het dictee is voorgelezen is het van groot belang dat het snel en zorgvuldig wordt nagekeken. Hiervoor hoeft de nakijker geen specialist in de Nederlandse taal te zijn, wel moet wel zorgvuldig  kunnen worden nagekeken. Aanmelden als nakijker kan met een mailtje naar almeersdictee@denieuwebibliotheek.nl

Deelnemen

De aanmelding voor deelname aan het dictee loopt voorspoedig. Mensen die nog willen meedoen kunnen zich – ook als team van vier personen – opgeven. Dat kan ook via almeersdictee@denieuwebibliotheek. Burgemeester Franc Weerwind leest maandag 6 september het Almeers dictee voor in de nieuwe bibliotheek in Stad.

Commotie

Rond het dictee ontstond op social media flinke commotie na een post van raadslid Hassan Buyatui van de Islamitische partij NIDA Almere. "Wanneer komt er een einde aan dit misleidende ritueel?”, vroeg Buyatui zich af doelend op het Almeers dictee, "met zo'n dictee wordt ten onrechte de indruk gewekt dat de spelling van de Nederlandse taal zo moeilijk is dat zelfs ontwikkelde Nederlanders niet in staat zijn de taal foutloos te schrijven.”
Of Buyatui schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester & Wethouder gaat stellen over het Almeers dictee is niet bekend.