(Foto: TeamAlert)
(Foto: TeamAlert)

Campagne tegen drugs in het verkeer van start

UTRECHT – De jongerenorganisatie TeamAlert is gestart met de “Rij Drugsvrij”-campagne, om het rijden onder invloed van drugs onder jongeren aan te pakken. TeamAlert wil de boodschap uitdragen dat onder invloed van drugs deelnemen aan het verkeer niet oké is.

Drugsgebruik in het verkeer is een groot probleem onder jongeren. Regelmatig rijden zij onder invloed van een pilletje of lijntje naar een feestje toe of onder invloed weer terug naar huis. De laatste jaren vinden er meer aanhoudingen plaats voor het rijden onder invloed van drugs. Uit onderzoek van TeamAlert blijkt dat in coronatijd nog steeds veel jongeren onder invloed achter het stuur stappen.

Veilige keuze

"Rij Drugsvrij” stimuleert jongeren om voorafgaand aan een avond thuis gebruiken, een (huis)feestje of festival de juiste keuze voor vervoer te maken. In plaats van dat zij onder invloed van drugs autorijden, regelen zij een nuchtere bestuurder, alternatief vervoer (zoals openbaar vervoer of taxi) of wachten zij totdat zij weer mogen rijden.