Gemeenteraad wil volwaardige intercity naar Utrecht

ALMERE – De gemeenteraad is van mening dat er een volwaardige intercityverbinding naar Utrecht moet komen. Op initiatief van de VVD is dat expliciet benoemd in het plan Perspectief Almere, dat dat een stip is op de horizon van de verdere ontwikkeling van Almere.

Door Marcel Beijer

De VVD stelt dat de treinverbinding richting Utrecht momenteel ondermaats is. Momenteel is de Domstad per spoor alleen bereikbaar via een Sprinter-trein die bij elk station stopt. 

Druk op infrastructuur

β€˜De bereikbaarheid van Almere is een belangrijke reden van het succes van de stad. Almere is zowel middels het openbaar vervoer als de auto goed ontsloten. Dit is juist voor Almere essentieel, omdat de stad afhankelijk is van de regio voor werkgelegenheid. De groei van de stad en de bredere regio leidt tot een forse druk op de aanwezige infrastructuur, waardoor investeringen nodig zijn om die groei mogelijk te maken. Door duidelijk te zijn richting onze partners ten aanzien van onze wensen, kunnen we effectief in het invullen daarvan.’

Amsterdam

De PVV en VVD stelden dat Almere zich de laatste decennia voornamelijk heeft gericht op Amsterdam als het gaat om werkgelegenheid. Een goede ontsluiting richting Utrecht geeft Almeerders volgens de partijen meer keuze op het gebied van werk, onderwijs en vertier. 

De toekomstige Stichtse lijn is volgens de raad zeer belangrijk voor de ontwikkeling van Almere