De IVN-excursie gaat ook naar de uitkijkheuvel Kotterbisbult. (Foto: aangeleverd)
De IVN-excursie gaat ook naar de uitkijkheuvel Kotterbisbult. (Foto: aangeleverd)

IVN-excursie in Kotterbos

IVN-excursie in Kotterbos

ALMERE – Het IVN organiseert zondag 15 augustus een publieksexcursie in het Kotterbos. De start is om 11.00 uur aan de parkeerplaats Buitenringplaats. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Trek stevige schoenen of laarzen aan. De gidsen zijn Alwin en Rinus.

Het Kotterbos is een afwisselend natuurgebied tussen de Oostvaarderplassen en de Lage Vaart. Via de boulevard wordt de Kotterbult bezocht die een mooi uitzicht biedt op de Oostvaarderplassen. Het is de tijd om volop te genieten van de vele vogels die hier komen om op te vetten voor de winter. Het spotten van een vos, een ree of misschien wel een bever behoort allemaal tot de mogelijkheden. Een deel van het bosgebied is in de wintermaanden afgesloten als rustgebied voor edelherten. Er worden sporen en de effecten van begrazing bekeken van de dieren die in dit bos leven.

Voor IVN leden zijn alle excursies altijd gratis. Niet-leden betalen voor volwassenen € 5,- per excursie en kinderen € 2,50 per excursie.
Aanmelden kan via een mailtje naar ivnalmere@yahoo.com of het aanmeldingsformulier op de website www.ivn.nl/afdeling/almere .