(Foto: Emily-Lara Kabos)
(Foto: Emily-Lara Kabos)

Buitenbijeenkomst sprekersclub Almere Toastmasters

ALMERE - Sprekersclub Almere Toastmasters heeft een nieuw bestuur dat de club meer bekendheid wil bezorgen. Zo wil de club meer mensen helpen om betere toespraken te houden, effectiever te communiceren en goed samen te werken. Iedere Almeerder die dit aanspreekt, is van harte welkom. De bijeenkomsten in augustus staan gepland in het Stadscentrum van Almere.

Het nieuwe bestuur is breed samengesteld. Penningmeester Rudy Veraar is docent en trainer marketing en communicatie, bestuurslid voor lidmaatschapszaken Fred de Vrede werkte als civiel ingenieur en ICT-beheerder, bestuurslid voor educatieve zaken Elena Petter-Kondaleva is controller, facilitair manager Willy Pardijs is focuscoach en voorzitter Martin Kabos werkt als neerlandicus en is eindredacteur. 

De club heeft afgelopen tijd steeds coronaproof digitale bijeenkomsten gehouden. Vorige zomer organiseerden de sprekers hun bijeenkomsten op mooie buitenlocaties, bijvoorbeeld de Groene Kathedraal of het stadscentrum. Rudy Veraar: “Van dat ‘Zoomen’ hebben we veel geleerd. Voor veel professionals is die digitale communicatie nu onmisbaar. In augustus gaan we weer buitenbijeenkomsten houden en in het najaar kunnen we hopelijk ook weer binnen verder.” Bij een Toastmasteravond zijn er meestal twee onderdelen: improviseren en voorbereide speeches. Deelnemers kunnen er hun presentatie oefenen en krijgen opbouwende feedback van alle aanwezigen. 

Toastmasters werd in 1924 in Californië opgericht door Ralph C. Smedley. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 16.000 clubs, met in totaal zo’n 360.000 leden. In Nederland zijn er nu ruim 40 clubs, waaronder in Almere. Willy Pardijs: “Het nieuwe bestuur wil graag zo veel mogelijk mensen helpen om met veel meer zelfvertrouwen hun verhaal te vertellen en beter leidende rollen te vervullen, op hun werk of bij vrijwilligersorganisaties.”

Gasten en nieuwe leden zijn van harte welkom. Woensdagavond 11 en 25 augustus staat de sprekersclub om 19:30 uur voor de Kunstlinie aan de Esplanade. Kijk voor meer informatie op Facebook of https://almeretoastmasters.tmclub.eu.