De skeelerbaan van ASV is in eerste instantie bedoeld voor de ervaren, snelle rijder. (Foto: aangeleverd)
De skeelerbaan van ASV is in eerste instantie bedoeld voor de ervaren, snelle rijder. (Foto: aangeleverd) Almere DEZE WEEK

ASV-skeelerbaan open voor publiek

ALMERE - Vanaf heden tot en met woensdag 15 september is de skeelerbaan van de Almeerse schaats- en skeelervereniging ASV geopend voor publiek. De openingstijden zijn op zondagen van 11.00 tot 12.00 uur en op woensdagen van 20.00 tot 21.00 uur. ASV-leden kunnen gratis gebruik maken van de baan. Niet-leden betalen 3 euro per keer per persoon.

De toegang is via het clubgebouw aan de Competitieweg in het Fanny Blankers-Koen sportpark. Er is geen verhuur van skeelers en beschermingsmateriaal. Wel worden indien nodig helmen uitgeleend. Het dragen van een helm is verplicht. Ook moeten deelnemers en bezoekers zich houden aan de geldende coronamaatregelen. 

Kinderen tot en met 12 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene op de skeelerbaan. Ook moeten ze zelfstandig kunnen skeeleren in verband met de veiligheid op de baan. 

De inline-skatebaan bestaat uit een 200-meter inline-skate piste met oplopende bochten en een 400-meter vlakke asfaltbaan. De 200m inlineskate piste is in eerste instantie bedoeld voor de ervaren en snelle rijder. In overleg kunnen ook andere rijders er gebruik van maken. De 400-meter is geschikt voor iedereen.