Geen extra parkeerplaatsen Randstad

RANDSTAD – Er komen niet meer parkeerplaatsen in de omgeving van het Stationskwartier. Een motie van de VVD haalde het niet in de gemeenteraad.

Door Marcel Beijer

Rond het Stationskwartier worden veel kantoorpanden op de bedrijventerreinen Randstad 21 en Randstad 22 omgebouwd tot woningen. Volgens de VVD worden in dit project  59 parkeerplaatsen aan deelauto’s toegewezen. Volgens de liberalen is dat een rekenkundige truc om aan de parkeernorm te kunnen voldoen. Het scheelt de aanleg van 200 ‘vaste’ parkeerplaatsen. 

Parkeerdruk

De partij vreest dat er daardoor een parkeerdruk zal ontstaan op de twee bedrijventerreinen zelf, maar ook in het Stationskwartier en een deel van de Staatsliedenwijk. Een meerderheid in de gemeenteraad is het daar niet mee eens.

Randstad

De gemeenteraad gaf in de laatste raadsvergadering een ‘ontwerpverklaring van geen bedenkingen’ af(VVGB) af voor de realisatie van een wooncomplex en commerciële voorzieningen op Randstad 20 1-25. Het betreft een complex met 831 woningen in de segmenten sociale huur en middenhuur voor een gemengde doelgroep, waaronder jongeren, starters en senioren. 


De bouwhoogte van het complex varieert van 33 tot 109 meter. De toegestane bouwhoogte in het bestemmingsplan bedraagt 15 meter. De verklaring van de raad is nodig om medewerking te kunnen verlenen aan een vergunning met afwijking van het bestemmingsplan.