Raadslid Marjolijn Veenstra timmert een Maai-Me-Niet bordje in de grond. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Raadslid Marjolijn Veenstra timmert een Maai-Me-Niet bordje in de grond. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Maai-Me-Niet-bordje geplaatst in Parkwijk

ALMERE – Raadslid Marjolijn Veenstra van de Partij voor de Dieren heeft een Maai-me-niet bord geplaatst langs de Bongerdweg in Parkwijk. Bewoners stoorden zich er aan dat een onlangs aangeplant bloemenlint steeds door de gemeente werd weggemaaid.

Door Robert Mienstra

Met een hamer verankerde Veenstra het bord stevig in het grasveld. “Er zouden hier tussen de wegen makkelijk nog veel meer bloemenlinten aangelegd kunnen worden”, zei het raadslid. “Net als op veel andere plekken in Almere. Zo moeilijk is dat niet te realiseren.”

Werkgroep

De Partij voor de Dieren heeft een speciale werkgroep voor de Maai-Me-Niet bordjes. Die worden zelf getimmerd en beschilderd. De bordjes worden gratis weggegeven aan geïnteresseerde Almeerders. De bordjes kunnen worden geplaatst op een plek waarvan iemand vind dat er minder zou kunnen worden gemaaid. “Het loopt storm”, zegt Veenstra. 

Actie

De Partij voor de Dieren wil niet alleen in die maand een ecologisch maaibeleid zien, maar pleit er sowieso voor om de biodiversiteit te versterken door niet te maaien, of minder vaak. Een voorstel daartoe werd onlangs niet door de gemeenteraad aangenomen. Vandaar dat de partij nu zelf in actie is gekomen. De gratis bordjes zijn aan te vragen via almere@partijvoordedieren.nl.