(Foto: AdobeStock)
(Foto: AdobeStock) Seventyfour - stock.adobe.com

‘Nachtelijke spoeddienst moet kunnen als dierenartsen weer samenwerken’

Algemeen

ALMERE – Het gemis van een 24-uurs spoeddienst in Almere zou kunnen worden ondervangen als de dierenartsen weer gaan samenwerken. Dat stelt Dierenarts Sandra Rossen van Dierenkliniek Almere Stad in de Noorderplassen. 

Rossen reageert hiermee op het artikel uit Almere DEZE WEEK over het gemis van een spoeddienst in de late avond en nacht in Almere. “Wij hebben zelf al acht jaar lang een eigen spoeddienst voor onze eigen klanten, omdat wij vinden dat zij in noodgevallen ook ’s nachts met hun dier terecht moeten kunnen. Ik neem de nachtdiensten daarbij altijd zelf voor mijn rekening”, aldus Rossen.

Andere praktijken geven aan dat spoeddiensten buiten sluitingstijd voor hen niet haalbaar zijn, door het tekort aan dierenartsen. Maar volgens Rossen spelen ook andere factoren een rol. “De wil om te samenwerken moet er ook wel zijn. Bovendien maakt de ketenvorming het er niet makkelijker op. Er zijn twee grote ketens die meerdere Almeerse dierenartspraktijken hebben overgenomen en die voor de spoeddiensten naar hun eigen klinieken buiten Almere verwijzen”, aldus Rossen. “Bovendien pronken veel klinieken tegenwoordig met ‘geen spoeddiensten’ in hun vacatures om nieuwe dierenartsen te werven. Dat maakt het draaien van spoeddiensten ook lastig.”

Met zoveel klinieken in Almere zou samenwerking volgens Rossen prima moeten kunnen. “Als iedere kliniek bijvoorbeeld een keer in de week een nachtdienst draait, moet dat toch lukken. Voor mij zou dat een luxe zijn, want ik slaap nu elke nacht met een telefoon naast mijn bed voor mijn klanten.”