Hassan Buyatui van NIDA Almere. (Foto: aangeleverd)
Hassan Buyatui van NIDA Almere. (Foto: aangeleverd)

NIDA: Kan Floriade wel doorgaan tijdens corona?

Algemeen

ALMERE - Raadslid Hassan Buyatui van NIDA Almere heeft vragen aan het college van Burgemeester en wethouders gesteld over het al dan niet doorgaan van de Floriade tijdens corona. 

Door Robert Mienstra

‘Onder de huidige coronamaatregelen zijn niet alle evenementen toegestaan’, stelt Buyatui. ‘Kan, volgens het college, de Floriade Expo 2022 onder de huidige coronaregels doorgaan en starten op 14 april 2022?’

‘Het coronavirus is nog niet onder controle’, schrijft Buyatui. ‘Er wordt telkens gevreesd voor een nieuwe coronagolf. De veiligheidsmaatregelen veranderen hierdoor te snel. Iedere versoepeling wordt gevolgd door strengere maatregelen. De laatste persconferentie van 13 augustus over het coronabeleid heeft ook geen duidelijkheid gegeven over het al dan niet toestaan van grootschalige evenementen. De vraag van vandaag de dag is natuurlijk of er zekerheid is dat de Floriade volgend jaar door kan gaan?’

Bezoekers

NIDA vindt dat het aantrekken van twee miljoen bezoekers absoluut niet meer realistisch is en wil weten hoeveel bezoekers er dan wel verwacht worden. Eerder dit jaar gaf wethouder Jan Hoek (GroenLinks) aan op een vraag van de PVV dat er geen scenario’s hoefden worden vastgesteld voor de Floriade betreffende de corona.

‘Het college vergeleek eerder de wereldtentoonstelling Floriade met een attractiepark of een dierentuin. De afgelopen maanden hebben laten zien dat onderscheid wordt gemaakt tussen deze voorzieningen (locaties voor recreatie) en evenementen met betrekking tot de coronaregels.’ Buyatui wil dan ook weten in welke categorie de Floriade valt.