Cheyenne Bouthoorn en Bo Kramer. (Foto: Feenstra Fotografie)
Cheyenne Bouthoorn en Bo Kramer. (Foto: Feenstra Fotografie)

Almeerse sporters in actie op Paralympische Spelen in Tokyo

Sport

ALMERE - Vanaf morgen tot en met zondag 5 september zijn de Paralympische Spelen voor de aangepaste sporten in Tokyo. De Almeerse Bo Kramer komt daar als basisspeler in actie met het Nederlandse rolstoelbasketbalteam. Bij atletiek komt de Almeerse Cheyenne Bouthoorn uit voor Nederland. 

Almere is een echte sportstad en biedt goede faciliteiten voor sporters van alle niveaus. Dit uit zich in een klimaat waar sporters de kans krijgen door te groeien naar de topsport. Tijdens de Olympische Spelen deden dan ook meerdere Almeerse topsporters mee en ook op de Paralympische Spelen is Almere vertegenwoordigd.

Cheyenne Bouthoorn

Cheyenne is geboren met een hersenafwijking en daardoor lichamelijk beperkt. Atletiek is haar grote passie en dan vooral de sprint. In Tokyo komt zij op zaterdag 28 augustus en zondag 29 augustus in actie op de 200 meter sprint en woensdag 1 september op de 100 meter sprint. “Ik ben er klaar voor”, laat zij op haar Facebookpagina weten.

Bo Kramer

Bo Kramer groeide op in Almere en haar hele jeugd was ze al een fanatieke sporter. Ondanks zware operaties aan haar benen, heeft ze het geschopt tot topsporter. Met het Nederlandse rolstoelbasketbalteam gaat zij op de Paralympische Spelen voor goud. Volg haar Olympische avonturen op sociale media.

Lees de verhalen van de Almeerse olympische sporters op www.hetkaninalmere.nl/teamflevo.