Igor Ruhadze.
Igor Ruhadze.

Nieuw Podium Klassiek Almere

Muziek

Het Nieuw Podium Klassiek Almere (NPKA) gaat vrijdag 3 september weer van start met een nieuwe serie vrijdagavondconcerten in missiecentrum De Wegwijzer aan de Makasserweg. 

“Wij streven ernaar om samen te werken met internationale topmusici”, vertelt initiatiefnemer Igor Ruhadze, zelf een vooraanstaand violist. “Het NPKA wordt steeds verder doorontwikkeld. Zo gaan we op termijn ook masterclasses, uitwisselingen en een jongerenprogramma toevoegen. Om een divers publiek te kunnen bereiken, zijn binnen de concertserie vier thema’s bedacht: Klassieke Klassiekers, Pianowereld, Historische Uitvoering en Klassiek Light.”

In het kader van Pianowereld staat er vrijdagavond 17 september bijvoorbeeld een Pianorecital door toppianiste Marietta Petkova op het programma. Zij zal werken van G. F. Händel, F. Chopin, S.Rachmaninov en F. Liszt ten gehore brengen.

Igor Ruhadze & friends

Het concert van Igor Ruhadze en zijn muzikale vrienden is op vrijdag 3 september de opening van het nieuwe concertseizoen. Zij spelen beroemde werken van Bach en Vivaldi tot 20e-eeuwse componisten als Sjostakovitsj en Piazzolla. Het openingsconcert begint om 20.00 uur.

Meer info en tickets: www.npka.nl