Verkoper meest gevraagd in Flevoland

Verkoper meest gevraagd in Flevoland

FLEVOLAND - Het aantal openstaande vacatures is sterk gestegen in Flevoland. Waar vorig jaar nog 2.791 vacatures open stonden in juli, zijn dat er nu 1.071 meer. De vraag naar verkopers is het grootst. In de maand juli staan hier 150 vacatures voor open. Vorig jaar waren dat alleen er nog 50 minder.

Op de tweede plek komt de functie van logistiek medewerker. In Flevoland is het vooral voor de vakgebieden techniek, verkoop en marketing en transport en logistiek moeilijk het juiste personeel te vinden, hier is al lang enorme schaarste. Dit blijkt uit de meest recente data-analyse van Randstad Nederland.

Top 5 vacatures Flevoland

1.         Verkoper
2.         Logistiek medewerker/magazijnmedewerker
3.         Docent V.O
4.         Groepsleerkracht
5.         Elektromonteur

Bij- en omscholing

Er heerst inmiddels in bepaalde vakgebieden een hardnekkige mismatch die volgens Ferdinanda van Veen, regiodirecteur Oost bij Randstad Nederland, alleen maar op te lossen is met opleiding: “De instroom vanuit het onderwijs is momenteel onvoldoende om de schaarste in bepaalde beroepsgroepen te bedwingen. Onder andere met om- en bijscholing kunnen we op korte termijn bijdragen aan het oplossen van een deel van de schaarste.”

Belemmering groei

De economie groeit dit jaar ondanks de pandemie en de verwachting is dat die groei daarna doorzet. Van Veen vervolgt: “Door de aanhoudende schaarste in bepaalde sectoren kan een aantal bedrijven marktpotentieel niet benutten. Dit remt die bedrijven en daarmee de economie ongewild in verdere groei. Dat zijn situaties die je samen wilt en kunt voorkomen.”