(Foto: Photoartcirefrin)
(Foto: Photoartcirefrin) Picasa

Heart- Beat gaat weer van start

Heart- Beat gaat weer van start

ALMERE - Heart-Beat, de sportvereniging in Almere voor hart- en/of vaatpatiënten, gaat weer van start.

Heart Beat is opgericht in 1992 toen enkele enthousiaste patiënten na hun revalidatie in het Flevoziekenhuis wilden gaan sporten. Inmiddels heeft de vereniging meer dan 1000 hartpatiënten op weg geholpen met hun conditieverbetering. Er wordt gesport onder leiding van gediplomeerde sportinstructeurs. De sportlessen bestaan uit een half uur intensieve cardio-oefeningen met daarna een half uur basketbal, korfbal of badmintonspel.

Verschillende niveaus

Er zijn verschillende niveaus waarop gesport kan worden: beginners, gevorderden en extra gemotiveerden. Uiteraard wordt er tijdens het sporten nauwkeurig gekeken of de deelnemers niet verder gaan dan hun conditie toelaat.

Er wordt gesport op de maandagavond van 18.00 tot 21.00 uur, op de donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur en op de zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. Verder bestaat de mogelijkheid om te volleyballen op donderdagavond van 20.00 tot 21.30 uur.

Activiteitencommissie

Naast het sporten bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende andere activiteiten. De activiteitencommissie organiseert periodieke klaverjasavonden en daarnaast regelmatig andere sociale bijeenkomsten. Het deelnemen aan een reanimatiecursus behoort ook tot de mogelijkheden. 

De sportzaal bevindt zich op Sportpark Annapark aan de Sas van Gent laan 10, gelegen tussen Stedenwijk Zuid en Literatuurwijk. De contributie is laagdrempelig: 120 euro per jaar voor 1x sporten per week, 180 euro voor 2x sporten en 260 euro voor 3x sporten. De volleybaltraining (1,5 uur per week) kost 160 euro per jaar en 240 euro met daarnaast nog een uur conditietraining.

Belangstellenden kunnen altijd vrijblijvend komen kijken of een gratis les meedoen. Iedere hart-of vaatpatiënt is van harte welkom. Vraag naar Hans de Ruiter, de sportcoördinator van Heart-Beat, of bel voor meer informatie met 06-23253430.

Meer informatie: heartbeatalmere.nl.