(Archieffoto aangeleverd)
(Archieffoto aangeleverd) Almere DEZE WEEK

World Clean-up day in Stedenwijk Zuid

World Clean-up day in Stedenwijk Zuid

STEDENWIJK - Almere sluit zaterdag 18 september aan bij de World Clean-up day. Het collectief Buren met Elkaar uit Stedenwijk Zuid gaat in samenwerking met de bewonersgroep “het Groene Hart” (Breukelengracht) het water op om de grachten op te schonen.

Een lint van subs, kano’s en bootjes gaat plastic en ander afval jutten. Met deze vorm van actievoeren vragen de organisaties aandacht voor het belang van een schone, veilige wijk en gezondere samenleving.
De dag begint met koffie, thee en water in de Veldhoek, Deurnestraat 40 of bij de Breukelengracht Brug om 9.30 uur; hier kiest iedereen zijn actie, want ook zwerfafval verzamelen op straat of plein, de standaard schoonmaakacties, staan op de dagplanning. De dag duurt tot ca. 13.00 uur.

Informatiestand

Op het ‘s Hertogenboschplein staat die dag een informatiestand bemenst door de initiatiefnemers en een vertegenwoordiger van gemeentereiniging. Hier is informatie over alle acties beschikbaar, van het adopteren van een speelplaats of achterpad, het supportertje van schoon, tot het meedoen aan de zwerfvuilestafette op wielen.
Om de actie van 18 september op de grachten in goede banen te leiden: aanmelden kan via collectiefstedenwijkzuidgroen@gmail.com

Meer informatie: worldcleanupday.nl