Bijbel voor dummies

HAVEN - Bijbel voor dummies is een tweejarige cursus voor iedereen die zich wil verdiepen in de wijsheden van de Bijbel maar niet, of zelden, een kerk bezoekt. De cursus is ontwikkeld en wordt gegeven door Almeerder Jacob Kops. 

"Toen ik met pensioen ging, wilde ik graag wat gaan studeren. Na een cursus kunstgeschiedenis ben ik mij gaan verdiepen in de Bijbelse geschiedenis aan het Baptisten Seminarie. Ook in mijn werkzame leven als manager bij de Shelter Christian hostels was ik gewend om met mensen in gesprek te zijn over geloof en geloofsvragen. Iets wat mij enorm boeit. Met het ontwikkelen en geven van deze cursus kan ik wat ik in mijn werk deed en leerde op het seminarie prachtig combineren", vertelt Kops. 

De cursus bestaat uit twee leerjaren. "In het eerste jaar wordt in 20 avonden het oude testament besproken en in het tweede jaar staat het nieuwe testament centraal. Hierna weet je waar de Bijbel over gaat en welke relevatie dit boek voor jouw leven kan hebben." Na afloop van elke avond krijgen de deelnemers een digitale hand-out. Er is een maximale groepsgrootte van tien personen. De groep komt om de week bij elkaar. Er is geen voorkennis noodzakelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel moeten de deelnemers ter voorbereiding de opgegeven hoofdstukken uit de Bijbel lezen en hebben zij een eigen Bijbel nodig. 

Voor leerjaar 1 zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De cursus is op woensdagavond van 19.45-21.30 uur in Almere Haven. Start: woensdag 1 september. Mail voor meer informatie of inschrijven naar jacobkops9@gmail.com.