(Foto: BJ Floor)
(Foto: BJ Floor) B.J. Floor

TOP Theaterproducties start nieuwe seizoen in Corrosia

HAVEN - TOP Theaterproducties start het nieuwe theaterseizoen op zaterdagmiddag 4 september met twee voorstellingen van de musical ‘Annie High Tea’  in Corrosia in Almere Haven.

In zo’n 1 uur en 20 minuten zullen de karakters van Annie Oakley, Frank Buttler, Buffalo Bill, Sitting Bull en vele anderen de revue passeren. Met prachtige melodieën van Irving Berlin als’ There’s no business like show business’, ‘I got the sun in the morning’ en ‘Annything you can do’. Deze heerlijke nummers worden begeleid door een live combo.

Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen van Annie Oakley die deel uit gaat maken van de wildwest show van Buffalo Bill. Ze is een eenvoudig boerenmeisje dat samen met haar broertje en zusje een handeltje drijft in wild. Ze wordt in de show gekoppeld aan de scherpschutter Frank Buttler die de grote ster van de show is. Ze wordt verliefd, maar het grote succes van Annie staat een goede relatie met Frank in de weg. Het is een feel-good verhaal over showbusiness, concurrentie, jalousie, vriendschap en romantiek.

Ingekorte versie

Het is een zogenaamde Corona-versie, wat inhoud dat de voorstelling ingekort is zodat er geen pauze zal zijn. "In eerste instantie zou deze voorstelling compleet gedaan worden met een groot orkest en extra koren, maar de coronaperikelen gooiden de voorbereidingen in de war. Dan maar een kleiner orkest, maar al met al waren er dan nog teveel mensen op en achter het toneel", vertelt artistiek leider en regisseur van TOP Theaterproducties Dick Schaar. "We hebben gelukkig toch een manier gevonden om deze prachtige musical in volle glorie te presenteren, met een klein ensemble maar niet minder sprankelend." 

Enthousiast

Schaar is trots op het ensemble van 15 personen dat de afgelopen 1.5 jaar, met regelmatige stops vanwege de diverse corona lockdowns, hard heeft gewerkt. "Ze zijn dan ook reuze enthousiast om eindelijk weer eens op het toneel te mogen staan en maken er een feestje van waarvoor we het publiek graag uitnodigen. Komt dat zien op 4 september in Corrosia."

De eerste voorstelling begint om 13.30 uur en de tweede voorstelling 16.00 uur. Kaarten á 15.- euro zijn te bestellen via kaartverkoop@topalmere.nl en zijn inclusief één consumptie. Meer info: www.topalmere.nl of 06-26150981.