Impressie van het nieuwe pand aan de Ban Zhoaweg.
Impressie van het nieuwe pand aan de Ban Zhoaweg.

Zorgbakkerij Almere opent begin 2022 in Oosterwold

OOSTERWOLD – Zorgbakkerij Almere opent in de eerste week van 2022 de deuren in Oosterwold. Wethouder Maaike Veeningen sloeg in april de eerste paal voor het nieuwe pand aan de Ban Zhoaweg. 

Zorgbakkerij Almere is een initiatief van banketbakkerij Schep en biedt sinds 2018 arbeidsmatige en belevingsgerichte dagbesteding aan jonge mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. In de afgelopen jaren is toegewerkt naar uitbreiding. Naast het huidige bakkerswerk komen er nieuwe dagbestedingsactiviteiten bij op de nieuwe locatie in Oosterwold. Zo komt er een café met een theetuin, waar mensen het zelfgebakken brood, gebak of een versbereid schepijsje kunnen komen proeven. Een andere activiteit is de Tuingroep die in het voedselbos gaat werken.

"De Zorgbakkerij wordt zeer gewaardeerd", benadrukt Maaike Veeningen. "Het is een mooie toevoeging voor onze stad, maar ook voor Oosterwold. Dit wordt een prachtige plek waar iedereen straks de ruimte krijgt om zich te kunnen ontwikkelen en waar jullie mooie dingen kunnen gaan doen."

Sponsor het voedselbos

Om het voedselbos te realiseren is Zorgbakkerij Almere gestart met een sponsoractie. Wie een financiële bijdrage wil doneren kan dit doen via gofundme.com. De eerste fruit- en notenbomen zijn inmiddels aangeplant. 

Kijk voor meer informatie over Zorgbakkerij Almere en de nieuwbouw op www.zorgbakkerijalmere.nl.

De zorgbakkerij moet begin volgend jaar de deuren openen. (Foto: aangeleverd)