(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Week van de Toegankelijkheid

ALMERE - Iedereen moet overal mee kunnen doen, binnen en buiten de deur. Daarom staat de 21e Week van de Toegankelijkheid in het teken van 'toegankelijkheid Uit & Thuis'. De Week is dit jaar van maandag 4 tot en met vrijdag 8 oktober. 

Er is nog ruimte op de agenda voor toegankelijke activiteiten: van een natuurwandeling waaraan iedereen kan meedoen tot een toegankelijke online muziekworkshop. Daarom roept Ieder(in) als organisator van de Week van de Toegankelijkheid organisaties en bedrijven op ook hun evenement voor de 'Week' op de kaart te zetten: laat zien dat je meedoet aan de Week van de Toegankelijkheid.

"Wanneer we er weer meer op uit mogen, willen we dat iedereen dat ook kán. Daarom vragen we in deze Week van de Toegankelijkheid aandacht voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties en festivals", aldus Ieder(in), de landelijke belangenvereniging voor mensen met een beperking of chronische aandoening. "Online kunnen meedoen blijft belangrijk, ook na corona. Toegankelijke activiteiten via internet zijn dus ook van harte welkom. Iedereen is vrij om een activiteit te organiseren. We plaatsen alle aangemelde activiteiten op onze website in de agenda en op de activiteitenkaart."

De Week van de Toegankelijkheid loopt van maandag 4 oktober tot en met vrijdag 8 oktober. Via www.weekvandetoegankelijkheid.nl kunnen organisaties hun evenement op de kaart zetten en laten zien wat er mogelijk is wanneer je creatief bent met toegankelijkheid. Evenementen kunnen worden aangemeld via: weekvandetoegankelijkheid.nl/doe-mee/aanmelden/. Via Twitter: @Toegankelijk en Facebook: @WeekVanDeToegankelijkheid wordt iedereen op de hoogte gehouden van alle activiteiten en plannen.