Zweitse van Hijum. (Foto; aangeleverd)
Zweitse van Hijum. (Foto; aangeleverd)

Zweitse van Hijum nieuwe predikant Levend Water Kerk

PARKWIJK -  In november 2020 hebben de gemeenteleden van de Levend Water Kerk afscheid genomen van voorganger Jan Boersma. Na een zorgvuldige procedure wordt vanaf 1 september Zweitse van Hijum verwelkomd als nieuwe predikant. Op zondag 5 september wordt hij in de kerkdienst om 10:15 uur bevestigd en doet hij gelijk zijn intrede als predikant. Deze dienst is live via het YouTube kanaal van de Levend Water Kerk Almere te volgen. 

Het weekend van 3 tot en met 5 september staat voor de Levend Water Kerk in het teken van nieuw leiderschap. De leiders van de kerk en de nieuwe voorganger komen vanaf vrijdag samen tijdens een tweedaagse in een klooster in Heiloo. Zij spreken over de nieuwe missie en visie, beleid en de nieuwe website waarmee vorig jaar is gestart. Een belangrijk speerpunt is jonge mensen warm te verwelkomen en te enthousiasmeren om leiding te nemen in de kerk. 

De kerk neemt een bijzondere plek in de samenleving van Almere in en wil daarom ook de stad dienen door alle talenten zo goed mogelijk in te zetten en te benutten. Zo wordt er onder andere gekookt voor daklozen bij het Leger des Heils en worden er aankomend jaar ook gratis verschillende cursussen over het christelijke geloof aangeboden. De nieuwe voorganger past bij de missie en visie. “Ik hoop dat er in elke dienst waarin ik voorga er een ontmoeting met Jezus Christus mag plaatsvinden”, zegt Hijum. 

Wie een kerkdienst wil bijwonen of wil kennismaken is van harte welkom. Meer informatie over de kerkdiensten en aanmelden voor het bijwonen daarvan, kan via www.levendwateralmere.nl.