Alzheimercafé in restaurant De Ziel

ALMERE - Het Alzheimercafé is op 6 september is in restaurant De Ziel (bij woonzorgcentrum Archipel) aan de Poëziestraat 166 in Almere.

Bijna iedereen die wat ouder is, maakt zich weleens zorgen wanneer het geheugen hen in de steek laat. Wanneer het vaker gebeurt roept het de vraag op of er sprake kan zijn van dementie. Maar zijn problemen met het geheugen nu altijd een voorbode van dementie? 

Willemijn Rietkerk is gezondheidszorgpsycholoog bij het Geriatrisch Expertise Centrum van Almere. Ze gaat uitleggen hoe wordt vastgesteld of iemand dementie heeft. Na de pauze is er volop gelegenheid voor discussie en om vragen te stellen aan Willemijn, aan de andere aanwezige hulpverleners en aan elkaar.

In coronatijd willen de vrijwilligers van het Alzheimer Café van Almere ervoor zorgen dat het zo veilig mogelijk is tijdens de bijeenkomst. Daarom is er op deze avond slechts plaats voor 20 bezoekers en is aanmelding verplicht. U kunt zich opgeven via e-mail alzheimercafe.almere@alzheimervrijwilligers.nl. De bezoekers, die niet samen een huishouden vormen, wordt gevraagd 1½ meter afstand te houden van de andere deelnemers.

De zaal is open vanaf 19:00 uur. Het programma begint om 19.30u en eindigt om 21:30 uur.
De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.