(Foto: Hans Jan Dürr)
(Foto: Hans Jan Dürr)

Fotowedstrijd Buitenkunst

ALMERE - Almere heeft meer dan 150 kunstwerken in de openbare ruimte. De Kunstambassadeurs zijn benieuwd hoe bewoners deze kunstwerken beleven en in beeld brengen. Daarom organiseren zij een fotowedstrijd op Instagram.

Almeerders wordt gevraagd om hun favoriete kunstwerk in de openbare ruimte van Almere te fotograferen en op een unieke manier in beeld te brengen, te onderschrijven met een quote en hun relatie tot het kunstwerk te vertellen. Tag in de foto @kunstambassadeurs en zet in de omschrijving #fotowedstrijdalmere. 

Inzenden kan nog tot en met  17 september. Juryleden Anita Neve, Anke Portier, Albert Roozenburg en Richard Terborg maken onder leiding van juryvoorzitter Hans Jan Dürr een voorselectie van 10 genomineerde foto's. Hierop kan door het publiek worden gestemd.

De tien genomineerden krijgen een posterprint en de winnaars krijgen een geldprijs. De winnaars worden vrijdag 1 oktober bekendgemaakt met een kleine expositie van 1 t/m met 3 oktober. De locatie wordt nader bekendgemaakt. Meer informatie: www.kunstambassadeurs.nl.