Roofvogel

De roofvogel (ADW 25/9) van Saskia is een fraaie Sperwer.

Feico Gerretsen, Buiten

(2)

De afgebeelde roofvogel in de tuin van Saskia (ADW 25/9) is geen buizerd maar een vrouwtjes Sperwer. Wij hadden half maart ook bezoek van deze roofvogel in onze achtertuin en hebben door middel van een vogelaar kunnen achterhalen wat voor roofvogel het was. Een Sperwer is een "tuinjager" alhoewel het zeker niet vaak voorkomt en al helemaal niet in een grote stad.

Cathy Brouwer

Spoedpost dierenartsen

Ik heb wel eens een rondje dierenartsen gebeld hierover. De een zegt dat er te weinig dierenartsen zijn maar er zijn ook praktijken die aangeven dat veel (niet alle, begrijp me niet verkeerd) net afgestudeerde dierenartsen solliciteren en bij voorbaat al aangeven niet s' nachts en niet in het weekend te willen werken. Ik heb vroeger in een dierenartsenpraktijk gewerkt. Twee dierenartsen en vier assistentes. We deden per toerbeurt dagen, weekenden en nachten werken. Dat was normaal en het hoorde bij dit beroep. Niemand die dit tegensprak bij sollicitaties. Nu mag iedereen teveel zelf bepalen bij sollicitaties. Dit is dus onder andere het resultaat. Een ander "probleem"  is uiteraard de toename van (huis)dieren en de uitbreiding van de behandelingen voor de dieren. Supermooie ontwikkelingen, maar de druk voor de dierenartsen maar zeker ook trainers/trimsters/andere vorm van dierenverzorging nemen hiermee toe. Ik hoop echt dat jonge mensen hun opleiding gaan zoeken in de (dieren)zorg zo dat deze problemen hanteerbaar worden. Hoort in jouw beroep nacht/weekensdiensten, so be it. Ook als je net afgestudeerd bent. Met dieren werken is super mooi. Ik doe het tenslotte al 45 jaar. J

J.M. van der Zel

Starters

Het interview met PvdA-fractievoorzitter Ruud de Jonge (ADW 25/8) heeft bij mij, en ik denk bij velen, gedachten en gevoelens losgemaakt. Het feit dat De Jonge zich zo openhartig uitspreekt over de woningproblematiek getuigt van betrokkenheid en strijdvaardigheid. Hij spreekt over een falende ‘woonvisie’. Hij pleit voor een groter percentage sociale woningbouw en zegt dat wonen een recht is en goede huisvesting een levensbehoefte. Het valt mij op dat de fractievoorzitter problemen heeft met de huidige woonvisie, terwijl de PvdA bij vorm en inhoud van deze woonvisie van meet af aan betrokken is en mede onderhandeld heeft over percentages sociale woningbouw. Er zijn veel doelgroepen die schreeuwen om huisvesting. Het is goed dat De Jonge zich opwerpt als actievoerder bij de landelijke demonstratie tegen het Nederlandse woonbeleid. Velen zullen dit ook van plan zijn als je leest dat dit protest wordt georganiseerd door Actiegroep ‘Het Woonprotest’ dat niet gelieerd wordt aan een politieke partij, maar door 142 organisaties gesteund wordt. Er is een breed protest omdat er een kolossale wooncrisis in ons land is. Honderdduizenden mensen staan op jarenlange wachtlijsten, huizenprijzen schieten omhoog en het aantal dak- en thuislozen is in tien jaar tijd verdubbeld.

Jo Bosma