Sterker door ZilverFitness (Foto: aangeleverd)
Sterker door ZilverFitness (Foto: aangeleverd) OTTO WALTER

Advertorial

60 plussers: sterker door ZilverFitness 

Het hele lesuur een gediplomeerde vaste coach

ALMERE – ZilverFitness is een sportprogramma speciaal voor zestig plussers; met ervaren vaste coaches en kleine groepen, maar zonder contract waar je lang aan vast zit. De functionele trainingen worden afgestemd op de individuele deelnemers en bevatten naast conditieverbetering ook bot- en spierversterkende oefeningen. ZilverFitness heeft  vijftien locaties in Nederland en opent nu ook in Almere op donderdag 23 september met uitleg en een gratis proefles. 

Beweging en krachttraining verbetert het afweersysteem

Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houdt beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van corona. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen. Ben-Anne (54) van ZilverFitness legt uit: “Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten.”

Opening en gratis proefles

ZilverFitness volg je in kleine groepen op je eigen niveau in een grote open geventileerde ruimte. In Almere voorlopig op ma / do / vr om 10.15 uur. De leeftijd van de deelnemers ligt meestal tussen de 60 en 75 jaar. Kijk op www.zilverfitness.nl en schrijf je in voor de opening en of een gratis proefles in de periode daarna. Liever telefonisch contact? Bel 030-752 35 48.Adres: CrossFit WoW, televisieweg 12, 1322 AL, Almere, op het bedrijventerrein tussen de A6 en de literatuurwijk.

Janny, Harry en Karin op de airbike. (Foto: aangeleverd)