Markerwaard

Wim Trieler gaat met zijn pleidooi om de markerwaard aan te leggen (ADW 7/9) voorbij aan de natuurschade door verzilting van de bodem in Noord Holland 

J G Hussem, Bouwmeesterbuurt

Parkeren

Sorry maar ik vind het voorpaginaverhaal (ADW 8/9) echt weer zo’n slap “slachtoffer”-verhaal. Het is 2021 en het is al jaren betaald parkeren, dus weet ik niet wat Linda nu wil uithalen met dit stukje. Er zijn apps voor parkeren. Als je er met je hoofd bij bent om je autosleutel te pakken en te kunnen autorijden dan ben je dus een verkeersdeelnemer en daar hoort ook indien nodig betaald parkeren bij.
A. Brinkman

Parkeren (2)

Inderdaad, veelal heb je wel wat anders aan je hoofd als je naar het ziekenhuis moet (ADW 8/9). Bovendien, ben je altijd bang dat je te laat komt. Sommigen zijn niet ‘zo handig’ met het parkeren waarbij je moet in schatten hoelang je parkeert, wat feitelijk altijd moeilijk is.  Uit reacties, van lezers van deze krant, over dit zeer onvriendelijke systeem, levert het de gemeente geld op aan boetes en de winst zit in het feit dat de mensen ruim inschatten of zelfs een dagkaart (10 euro) een boete te voorkomen. Maar er is een oplossing: gewoon met de bus komen die bijna bij de ingang van het ziekenhuis zijn haltes heeft. Wie toch de voorkeur geeft aan de auto: parkeer in de Stadhuisgarage of Hospitaalgarage, beiden op loopafstand van het ziekenhuis. Bij het inrijden van deze garage, trekt u een kaartje en bij vertrek betaalt u exact de tijd dat u in de garage heeft gestaan. Minder stress en eerlijke betaling.  Ik doe al het sinds het parkeren bij het ziekenhuis veranderd is.
Wim van Putten, Almere Buiten

Parkeren (3)

Als je een slechtnieuwsboodschap hebt ontvangen dan heb je wel iets anders aan je hoofd dan de parkeermeter. U hebt ongetwijfeld het voorpaginanieuws gelezen in ADW van 8 september 2021. Hopelijk hebben verantwoordelijke functionarissen hun conclusies getrokken en reageren op dit krantenartikel van Petra Onderwater. Het is een triest verhaal over Linda Janszen die op 9 augustus bij haar partner wilde zijn op de spoedeisende hulp, met een parkeerboete tot gevolg. Het kwalitatieve Flevoziekenhuis heeft wat mij betreft ook de verantwoordelijk om hun beleid vooral op ‘BUITEN’ af te stemmen. Zo weet ik dat een mevrouw met ernstige hartklachten samen met haar man op 18 mei 2020 een bezoek bracht aan haar cardioloog en na urenlange onderzoeken te horen kreeg dat de uitslagen zorgelijk waren. Boven op deze pijn kreeg het echtpaar een boete van € 399.00 te verwerken. De auto stond op het terrein van het ziekenhuis, een invalide parkeerplaats. Deze plaats was hen aangewezen door een meelevende gastheer, die verantwoordelijk was voor het ‘buitengebeuren’ en kort in dienst was. Mevrouw is kort na het bezoek aan de cardioloog overleden. Haar man procedeert sinds 18 mei 2020 om op basis van coulance het direct gestorte bedrag terug te krijgen. Flevo neem je verantwoordelijkheid voor ‘buiten’ en gemeente Almere denk niet slechts aan Efficiëntie, maar ‘zie de mens’.

Jo Bosma

Vrijwilligers

Dit is een reactie op de ingezonden brief van Henk Martens (ADW 8/9), naar aanleiding van de column van Robert Mienstra. Henk sluit af met: 'maar dat ik het gewoon niet wil!' Daar sla je de spijker op zijn kop, dit geldt niet alleen voor de Floriade, de gemeente doet net zo hard mee. En zie hier ook de vrijwilligers, worden we niet schijtziek van die floriade/ik mentaliteit. Zo gek is de heer Mienstra niet.

Mees Dijk, Haven

Groenonderhoud

Ik wil graag reageren op berichtgeving van de gemeente Almere dat er geld meer is voor uitvoeren van bepaalde projecten. Groenonderhoud woonwijken kan niet worden uitgevoerd, achterstallig onderhoud zorgt voor verval en kan nooit meer worden ingelopen alleen door veel meer geld uitgeven dan nodig was bij op tijd uitvoeren. De brug over koppeldreef Almere Buiten kan niet worden gebouwd, dus iemand doodrijden kan wel dat is dus geen probleem. In plaats van een veilige oversteek. Wat kan wel: vervangen wegdek Tussenring? Deze weg is nog in prima conditie. Geld geven aan een project dat al miljoenen heeft gekost en bij vragen om een paar miljoen meer? Geen probleem. Terwijl er een begroting is voor dit project. Mensen aannemen en deze een titel geven van generaal? Volledig onnodig, Een gescheiden huisvuilophaal systeem wat duurder is dan nodig? Er zijn goedkoper oplossingen. Het is helaas niet mogelijk de bestuurders van deze stad hoofdelijk aansprakelijk stellen voor hun blunders.
D. Broekema, Faunabuurt