De Zevenkommavijfmiljoensteboom in Pampushout. (Foto: Herbert Koster)
De Zevenkommavijfmiljoensteboom in Pampushout. (Foto: Herbert Koster)

Almeerse bomen met een verhaal gezocht

ALMERE - Bijzondere bomen vertellen iets over de geschiedenis van de stad. Voor het project 'Boomverhalen, een kleine geschiedenis van Almere' worden bomen met een verhaal gezocht.

De inzendingen worden opgenomen op de website boomverhalen.nl. De mooiste verhalen komen ook in de vierde en nieuwste editie van het boek 'Boomverhalen, een kleine geschiedenis van Almere'. 

Er zijn twee voorwaarden: de boom moet in de openbare ruimte van Almere staan en de boom moet een verhaal hebben. Zoals de Zevenkommavijfmiljoensteboom in Pampushout, die in 1987 is geplant door burgemeester Cees de Cloe. Deze watercypres is vernoemd naar het aantal bomen dat in Almere tot aan 1987 is aangeplant. Of de Dagbladvanalmereboom, een treurbeuk, die in 2002 is geplant door de redactie van het Dagblad van Almere, ter gelegenheid van de laatste editie van deze krant. 

'Boomverhalen, een kleine geschiedenis van Almere' is een project van de Almeerse stichting en vrijwilligersorganisatie 'Genootschap het Levende Huis'. Inzenden kan via boom@boomverhalen.nl of via een formulier op de website boomverhalen.nl.