September bijna 3 graden te warm

ALMERE - Na de niet al te beste zomermaanden juli en augustus presteert zomermaand september vooral thermisch beter. De tussenstand vandaag levert een gemiddelde temperatuur op die bijna 3 graden boven de norm ligt. Dinsdag was het dan ook weer even zomers warm. 

De komende dagen geen zomerse waarden meer maar vrij normale maxima rond 20 graden. Na de slok water die de dinsdagse buien gaven, blijft het overwegend droog in Almere. In het tijdpad woensdagavond tot en met zondag blijft het dus vrijwel droog met iedere dag wel wat zonnige momenten, maar de wolkenvelden zullen er ook regelmatig zijn. 

Gedurende de (na)nacht kan regelmatig mist optreden in voornamelijk opklaringsgebieden. De wind houdt zich vaak koest en waait nogal uit variabele richtingen met een voorkeur voor zuid. Uitgesproken drukgebieden zijn niet weersbepalend de komende tijd. Wel zien we richting het weekend de luchtdruk tijdelijk oplopen ten zuidwesten van ons. Tevens stijgt de luchtdrukking ten noordoosten Nederland. Tussen deze systemen in tracht een klein lagedrukgebied bij Denemarken nog net te ontsnappen. 

In grote lijnen verandert er niet veel in het weerbeeld en september kabbelt rustig verder met best te pruimen weer in Flevoland. Het lijkt er zelfs op dat de net genoemde (en geschetste) rug van hoge druk bezuidwesten van ons een connectie aangaat met het opkomende hoog bij Scandinaviƫ. Mocht deze evolutie gerealiseerd worden, zijn we ook een flink deel van de nieuwe week verzekerd van betrekkelijk mooi weer. De temperatuur kan dan zelfs weer hoger gaan uitkomen. Het zal duidelijk zijn dat actieve oceaandepressies er nog niet aan te pas komen met wind en regen.

Woensdag min. 15, max. 22, wind z. 3, neerslag 50% en zon 40%Donderdag min. 13, max. 21, wind zw. 3, neerslag 20% en zon 60%Vrijdag min. 13, max. 21, wind z. 3, neerslag 20% en zon 60%Zaterdag min. 12, max. 20, wind z. 3, neerslag 20% en zon 60%Zondag min. 13, max. 20, wind zo. 3, neerslag 30% en zon 65%