Afbeelding

Almeers Kamerkoor Amuse Vocale start nieuw project

ALMERE -  Amuse Vocale is blij dat er weer kan worden gezongen. Met de moed der wanhoop start het kamerkoor vanaf maandag 27 september een nieuw project met het thema 'De stilte voorbij'. 

Dirigent Ulrikke Reed Findenegg heeft hiervoor prachtig repertoire uitgekozen met muziek van hedendaagse componisten zoals Patricia van Ness en Bob Chilcott. Frisse, jazzy en wereldlijke muziek naast muziek die geïnspireerd is op muziek uit de middeleeuwen en renaissance. Verder is er ruimte voor vocale evergreens zoals het romantische “Cantique de Jean Racine” van Gabriel Fauré, het tranentrekkende “Weep, o mine eyes” van John Bennet en “An Irish Blessing” waarvan niemand weet hou oud dat is. Het programma bevat dus een veelzijdig muzikaal kleurenpalet.

Amuse Vocale is een nog vrij jong kamerkoor in Almere dat zich toelegt op het zingen van stukken van hedendaagse componisten met lijntjes naar jazz en oude muziek. Plezier in het zingen is hoofdmoot. Maar daarbij leggen zij de lat best hoog. Maandag is de vaste repetitie avond in kerkcentrum Goede Rede in Haven. 

Twee concerten

Het project “De Stilte voorbij” start op maandag 27 september en wordt afgesloten met twee concerten op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022. Op zaterdag 6 november is er een studiedag en in februari wordt een workshop zangtechniek georganiseerd.
Wie wil helpen  het project tot een goed einde te brengen, kan vrijblijvend langskomen bij de kennismakingsrepetitie op maandag 20 september om 20:00 uur in kerkcentrum Goede Rede aan de Kerkgracht 60 te Almere Haven.

Lees meer op de vernieuwde website www.amusevocale.nl. Telefonische info via 06-229 253 06 .