Een woonkamer in 'Bright Bubble' stijl. (Foto: Pixabay)
Een woonkamer in 'Bright Bubble' stijl. (Foto: Pixabay)

Lichte woonomgeving en knuffelbare stoffen

ALMERE - In deze roerige tijden hechten we meer dan ooit waarde aan een fijn thuis. Daar horen lichte tinten, ronde vormen, en knuffelbare stoffen zoals wol en linnen bij. Deze stijl wordt ook wel 'Bright Bubble' genoemd, die staat voor rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin.

Het resultaat is een fris huis waar zacht, soepel en simpel de leiding nemen. Warm, gezellig en rustgevend wonen. Een lichtrijk en warm interieur werkt meteen op ons gemoed. Het geeft energie en zorgt voor rust, iets wat we na een bewogen periode goed kunnen gebruiken.

Licht-geluk

Wist je dat licht ook gelukkig maakt? Een eenvoudig, lichtrijk interieur met hier en daar een kleuraccent is een solide basis voor onze cocon. Kies voor tinten die je met de natuur associeert, bijvoorbeeld zonnebloemgeel of luchtblauw. Die zorgen namelijk voor een geborgen en vertrouwd gevoel. Een streepje goud maakt het kleurenpalet compleet.
Kleur van het jaar Flexa heeft de kleur 'Brave Ground' tot kleur van het jaar 2021 uitgeroepen. Dit is een aardse, neutrale kleur, die veel warmte uitstraalt. De kleur zorgt voor een fijne balans in elke kamer en laat andere kleuren in huis stralen. Handig weetje: Flexa heeft ook een aantal kleurenpaletten samengesteld waarmee je de kleur Brave Ground kunt combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Timeless kleurenpalet, waarmee je een rustige, informele sfeer creĆ«ert in een traditioneel of modern interieur waarbij je gebruik maakt van natuurlijke materialen. Het Trust kleurenpalet van Flexa is een zeer warm, subtiel en natuurlijk kleurenpalet dat goed past bij mid-century meubels, materialen zoals koper, fluweel en marmer en past goed in een interieur waarbij een gevoel van warmte belangrijk is. Ook is er het Earth kleurenpalet, waarbij je buiten naar binnen haalt en waarbij tinten uit de natuur centraal staan. Door de toevoeging van blauw en groen past dit kleurenpalet heel goed in een vintage interieur, waar veel kamerplanten staan en keramiek, rotan en bijvoorbeeld zeegras gebruikt wordt voor de meubels en accessoires.

Aaibare gezelligheid

Ons huis is meer dan ooit onze veilige thuishaven en die willen we zo sfeervol mogelijk aankleden. Een overdaad aan kussens, warme vloerkleden, plaids en aaibare materialen als fluweel en wol. Een mix van verschillende stoffen en texturen zorgt voor speelsheid. Daarnaast dragen ook ronde vormen bij tot een zachte, sfeervolle thuis.

Bronnen: vt wonen, Flexa