ŠKODA AUTO

Skoda Fabia slimmer dan ooit

ALMERE - In zijn segment was de Fabia misschien niet de meest in het oog springende keuze, maar zoals een collega van AutoWeek het treffend zei: al jaren wél de slimste VW Polo die je kunt kopen. Daar zit veel in, want de Fabia is technisch een broer van die bestseller en heeft daarnaast allerhande extra troefkaarten. 

Door Rob van Ginneken

Goed nieuws op dat gebied, want er is nu een nieuwe generatie van de compacte Skoda gezinsauto. Die is een slag moderner en vooral ook nóg ruimer geworden. Waarom? Simpel: hij staat op een slimmer platform en onderstel. Dat merk je goed. De bagageruimte doet niet onder voor een grotere gezinsauto en achterin kun je prima zitten. Ook als volwassen passgier, dus je zou bijna zeggen: ‘Hoezo, compact?’Dat volwassen karakter gaat ook op voor het dashboard en zitcomfort voorin. Natuurlijk vind je in deze betaalbare klasse geen hyper-de-luxe afwerking, maar het interieur ziet er in deze nieuwe Fabia echt keurig uit. Tel daarbij op dat Skoda lustig uit de beschikbare comfort- en veiligheidssnufjes van het Volkswagen-concern put en je bent al een aardig eind op weg. Het geheel laat zich trouwens ook goed bedienen en Skoda zou Skoda niet zijn als ze geen blik vol slimme handigheidjes monteerden.

MQB

Deze nieuweling staat op het al van VW en Seat bekende ‘kleine MQB’ platform dus dat belooft veel goeds. Denk nu niet dat hij daarmee ook hetzelfde rijdt, want de Tsjechen kiezen duidelijk voor comfort. Niet iedereen wil een slingerweg afraffelen, niet? Als je niet op een portie dynamiek rekent, is daar niets mis mee en vooral in en om de stad is de afstelling goed getroffen.Motorisch krijg je vooralsnog altijd een 1-liter turbomotor, met naar keuze 95 of 110 pk. Wederom: geen sportievelingen, maar de prestaties zijn niet verkeerd. De prijzen? Daar wordt nog over gesteggeld, maar traditioneel heb je een leuker uitgeruste versie voor iets minder dan een instap-Polo. Het bekijken waard!        

Het interieur van de Skoda Fabia. (Foto: Skoda)
De auto heeft allerhande troefkaarten. (Foto: Skoda)
De Skoda Fabia (Foto: Skoda)