Watermeloen is gezond, maar wordt het ook gegeten door scholieren? (Foto: aangeleverd)
Watermeloen is gezond, maar wordt het ook gegeten door scholieren? (Foto: aangeleverd)

Kantine Challenge voor scholen

ALMERE - Scholen in Flevoland worden komende weken uitgedaagd om met hun leerlingen en studenten een lekkere, gezonde en duurzame kantinesnack te bedenken. In de Dutch Food Week (9-16 oktober) selecteert een jury het beste idee. De winnaars krijgen de kans om hun snack binnen de school met een kok te bereiden en te lanceren.

Voor iedere school is het een uitdaging om een gezond aanbod van producten aan te bieden dat zo aantrekkelijk en leuk is voor leerlingen dat ze niet massaal op jacht gaan naar een goedkope snack buiten school. Jongeren maken graag een vrije keuze en het moet wel vullen en betaalbaar zijn. Maar ook onder jongeren groeit het bewustzijn hoe belangrijk gezondheid is en dat gezonde voeding hierin een cruciale rol speelt. 

Kantinesnack

Met de challenge worden jongeren aan het roer gezet van hun eigen schoolkantine. De bedoeling is om een kantinesnack te bedenken die aantrekkelijk, betaalbaar en lekker is, maar ook voldoet aan de schijf van vijf. Leerlingen en studenten kunnen tot 9 oktober hun ideeën via de website van Talent Kleurt Flevoland indienen. Tijdens de Dutch Food Week worden de inzendingen door een kundige jury beoordeeld en de winnaar wordt op 14 oktober bekend gemaakt. De winnaars krijgen een kook-workshop aangeboden waarin ze samen met een kok hun unieke kantinesnack gaan bereiden voor de hele school.