Zwemvereniging Flevostar zoekt instructeurs

MUZIEKWIJK – Flevostar Almere, de zwemvereniging voor mensen met een beperking en hun naasten, is dringend op zoek naar zweminstructeurs.

“Wij zoeken mensen die hiertoe bevoegd zijn, of hun bevoegdheid willen halen, en die bereid zijn om op vrijwillige basis zwemles te komen geven”, vertelt vrijwilligerscoördinator Laura Brasser. Flevostar bestaat al ruim dertig jaar. De zwemvereniging telt ongeveer honderd leden, van jong tot oud. Brasser: “Elke woensdagavond komen er tussen 18.00 en 20.00 ongeveer 75 leden bij ons zwemmen in het zwembad aan de Bachweg in Muziekwijk.” 

Vrijwillige basis

Bij Flevostar Almere wordt uitstuitend gewerkt op vrijwillige basis. "Zo hebben we tien vrijwillige toezichthouders en drie mensen die zwemles geven. We zijn dringend op zoek naar meer zweminstructeurs, of mensen die hun bevoegdheid willen halen, en die bereid zijn om op vrijwillige basis les te geven aan kinderen die net éven iets meer aandacht en aanmoediging nodig hebben dan andere kinderen.”

Subsidie en sponsors

Flevostar Almere kwam in 2019 ook uitgebreid in het nieuws toen de gemeente Almere besloot geen subsidie meer te verstrekken. “Dat is nu gelukkig opgelost. De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij onze vereniging zeer waardevol vindt en wethouder Lindenbergh heeft toegezegd dat Flevostar de komende jaren gewoon weer subsidie mag aanvragen. Dat is heel goed nieuws.” aldus Brasser. 

“Verder hebben we gelukkig de afgelopen jaren een aantal andere sponsors gevonden, zoals de Johan Cruijff Foundation en de Rabobank in Almere. Ook hebben we een samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur, om kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben de mogelijkheid te kunnen bieden bij ons te komen zwemmen. Het gaat dus goed met de vereniging, maar het aantal aanmeldingen voor zwemdiploma A overstijgt de beschikbare plekken. Daarom zijn we nu opzoek naar vrijwillige zweminstructeurs.”

Wie interesse heeft kan contact opnemen via het mailformulier op de website van de vereniging: htps://flevostar-almere.nl. Of bel met vrijwilligerscoördinator Laura Brasser: 06-17768586.