(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Zwerfaval oprapen voor schoon water

REGIO  - Waterschap Zuiderzeeland roept 'Waterbazen' op om mee te helpen zwerfafval te rapen op en rond het water. Door te ‘Scheppen voor schoon water’ dragen zij bij aan het terugdringen van (plastic) afval en houden zij het water schoon.

"Hoe meer ‘waterbewuste’ mensen, hoe beter. Zelf werken wij ook elke dag hard aan schoon en voldoende water én veilige dijken", aldus Waterschap Zuiderzeeland. Wie wel wel eens zwerfafval op rond of op het water opruimt is volgens het Waterschap een echte waterbaas en waterbazen maken kans op een prijs. Plaats voor 10 oktober een selfie met je vangst en gebruik de hashtag #scheppenvoorschoonwaterzuiderzeeland. "Als je daarnaast het afval dat je raapt registreert via de app Litterati, draag je bij aan het in kaart brengen. Zo weten we welke soorten en merken afval het meeste voorkomen."
Ook basisscholen kunnen meehelpen door met hun klas het afval op te ruimen langs het water of rondom het schoolplein. Als zij dit doen tijdens de campagneperiode en daar een leuke foto van maken, kunnen zij een geldprijs winnen voor de school.
Kijk voor meer informatie over ‘Scheppen voor schoon water’ op www.zuiderzeeland.nl/waterbazen.

World Clean Up Day

Waterschap Zuiderzeeland deed afgelopen zaterdag ook mee aan World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. World Cleanup Day moedigt mensen aan om de handen uit de mouwen te steken in hun eigen stad of buurt. Duizenden deelnemers trokken het hele land in om te helpen lokaal zwerfvuil op te ruimen. Ook in Almere waren verschillende opruim- en schoonmaak initiatieven georganiseerd.