Afbeelding

Pygmalion Poort zoekt mensen die zich willen inzetten voor cultuur in de wijk

Algemeen

Pygmalion Poort zoekt mensen die zich willen inzetten voor cultuur in de wijk

POORT - Op een paar minuten lopen van de Homerusmarkt heeft kunstencentrum Pygmalion Poort onlangs haar deuren geopend. Eind augustus presenteerden verschillende kunstenaars en creatieve ondernemers hun lesaanbod tijdens de feestelijke aftrap van het culturele seizoen.

Pygmalion Poort is een vrijplaats voor kunst en cultuur voor alle leeftijden; want kunst en cultuur is belangrijk voor zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Een culturele ontmoetingsplek met prettige ruimtes in een inspirerend gebouw vol creatieve ondernemers. Komende jaren zal het gebouw verder uitgroeien tot een plek van betekenis in de buurt. De stichting Vrijplaats voor Kunst en Cultuur Flevoland is daarom op zoek naar enthousiaste mensen die vanuit hun persoonlijke kennis en ervaring bij willen dragen aan Pygmalion Poort als cultureel centrum. Heb je ervaring in een bestuurlijke functie en wil je je inzetten voor kunst en cultuur voor de buurt? Loop eens binnen of neem contact op via de website www.pygmalion-poort.nl

Breed aanbod

Op dit moment kan men bij Pygmalion Poort muziekles volgen bij Roxi Jasper, kunnen peuters hun hart ophalen aan de Kids Dance Academy en biedt Atelier Ailyne een atelier-BSO voor kinderen die na school hun creativiteit graag een extra boost willen geven. Ook is er een Artlab geopend op de vrijdagmiddag waar KLEURinCULTUUR afwisselend schilder- en theaterworkshops geeft. Na de herfstvakantie start ook een Fashionlab op de maandagmiddag, voor alle kinderen van 8 jaar of ouder die hun skills op de naaimachine willen vergroten. Jongeren die vanuit een ander perspectief naar hun talenten en ambities willen leren kijken, kunnen terecht bij Tante Rox. Voor volwassenen zijn er onder andere dansbootcamps of quiltworkshops te volgen en speciale leertrajecten op de Seizoensacademie, voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van de kunsten.