(Foto's: aangeleverd)
(Foto's: aangeleverd)

Vernieuwde speeltuin Nocturnestraat feestelijk geopend

Algemeen

Kinderen blij met uitbreiding ‘Gele speeltuin’

MUZIEKWIJK - De ‘Gele Speeltuin’ in de Nocturnestraat is uitgebreid dankzij initiatieven vanuit de buurtvereniging en met steun van sponsoren en vrijwilligers. Afgelopen weekend was de feestelijke opening voor de buurt.  

De speeltuin had een minimale hoeveelheid speeltoestellen en kinderen moesten altijd lang wachten totdat ze ergens op konden spelen. Vanuit de buurtvereniging kwam daarom het initiatief om de speeltuin uit te breiden. “Probleem waar we tegen aan liepen was dat de gemeente Almere absoluut geen financiële bijdrage wilde en kon betalen. Alles moest dus gratis en met natuurlijke materialen”, vertellen Mark Baaij en Yvonne Bastiaan namens de buurtvereniging. “De firma Krinkels heeft belangeloos samen met zes vrijwilligers uit de buurt het geheel gerealiseerd.”

Er is een spelletjestafel gemaakt van de oude kapotte tafeltennistafel en er is een dambord gemaakt met houten schijven. Verder zijn er een hinkelbaan, evenwichtparcours en speelveld aangelegd. Ook is de speeltuin uitgebreid met een heuvel, bedoeld voor een glijbaan (daar is nog geel geld voor, dus racen de kinderen er af met fietsen en steps).

De opening was afgelopen weekend een groot succes. Er was koffie en thee met gebak voor de buurtbewoners, ijs voor de kinderen en een hockeyclinic door de hockeyclub. De buurtvereniging bedankt alle vrijwilligers, de sponsoren en de firma Krinkels namens alle spelende kinderen uit de buurt.